Propostes vs demagògia

En aquest periòde econòmic difícil és important que la responsabilitat i la coherència s'imposi davant les propostes que poden desestabilitzar encara més l'economia. Fa pocs mesos vam escoltar com en el Ple Municipal de Malgrat de Mar la portaveu de CiU (Sra. Serra), proposava al Regidor d'Hisenda (Antoni Puignou) rebaixar la pressió fiscal dels ciutadants i ciutadanes de Malgrat de Mar. En relació a les taxes, cal dir que en molts casos els ajuntaments estan cobrant taxes molt per sota del que caldria per cobrir els costos d'alguns serveis que s'ofereixen. Ademés alguns d'aquests contribuents es poden acollir a les bonificacions i exempcions fiscals.
D’altra banda, en el moment actual de crisi, assegurar la cohesió social esdevé del tot necessari. És per això que els ajuntaments han d’assegurar més que mai l’aplicació de polítiques encaminades a protegir els més febles, que són els que estan patint més directament les conseqüències de la crisi. Cal, per tant, mantenir i fins i tot incrementar recursos en promoció econòmica, foment de l’ocupació, serveis socials... uns recursos que representen un percentatge molt elevat del total de la despesa municipal.
Cal fer una crida a la la solidaritat de tothom, i demanar coherència i responsabilitat en les decisions i argumentacions. De tots depén el manteniment de la cohesió social a pobles i ciutats catalanes. En moments en què hi ha molta falta de confiança rebaixar els impostos no suposa donar liquiditat a les famílies i a les empreses. Això no es produeix en època de crisi de confiança. Sí s’incrementen els beneficis i els estalvis però no el consum, que és el que necessitem en aquest moment. No és el moment d’abaixar impostos, és el moment de millorar els mecanismes d’inversió i millorar i incrementar la despesa pública, que pugui ajudar-nos a sortir de la crisi.
No és hora de reduir els impostos com proposa la dreta per fer front a la crisi, és l´hora de prendre decisions en favor de la cohesió social.

Comentaris

Anònim ha dit…
Per a quant una proposta de rebaixar l'escandalós sou de l'alcaldessa i regidors per ajudar a superar la crisi i en solidaritat amb els que la pateixen? L'exemple que doneu és lamentable.

Perquè vosaltres socialistes i obrers coherents, de demagògia res, oi?
Anònim ha dit…
Quan dius regidors inclous els de l'oposició? Perqué n'hi han que fan pluriempleo a altres llocs com ara el Consell Comarcal? Quans dies a la setmana per cert? I a quin preu?
Anònim ha dit…
Conxita: 59.533 € l'any.
Mérida: 34.000 € l'any.
Valentín: 28.000 € l'any + RENFE.
Regidor oposició: 5.220 € l'any.

Ja sabem que és legal, però no treu que sigui immoral. El sou de l'alcaldessa equival al sou bàsic de set treballadors i que cobren milions de persones del nostre país.
El sou dels regidors de l'oposició no arriba al SMI ni de lluny, els altres son d'escàndol.
Per altre part, el percentatge de regidors de govern amb dedicació exclusiva és el més alt de la comarca, han convertit la regidoria en un treball, quasi bé tots jubilats o a punt de ser-ho. Perquè serà?
Anònim ha dit…
Oblideu el sou del regidor Puignou, no cotitza a l'Ajuntament, ho cobra en dietes, perquè serà.
Anònim ha dit…
teniu uns quants regidors que la seva principal feina es arribar a la jubilació

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"