Entre l'espasa i la paret

Sembla que els advertiments realitzats per Josep Lluís Carod Rovira a la cúpula d'ERC després de l'empatx de calçotada del passat cap de setmana no ha servit per res. Ahir i com avui comuniquen tots els diaris de tirada catalana, ERC ha tornat a posar en situació de compromís al propi Carod Rovira quan han tornat a posar a prova el Govern amb una altra iniciativa que no compta amb el suport dels altres socis d'Entesa. Aquesta vegada ha sigut la sol.licitut del traspàs íntegre de l'aeroport del Prat, amb la participació majoritària del Govern català en la seva gestió. ERC s'empara amb l'artícle 150.2 de la Constitució espanyola (paradoxes de la vida) per fer aquesta sol.licitut que permet el traspàs a les comunitats competències que són de l'Estat. Ahir mateix el propi vicepresident Carod Rovira va desmarcar-se d'aquesta proposta i va afirmar "no deu ser realista pensar que l'Estat es retirarà de la gestió del Prat" en matèria de seguretat o defensa.

El propi Govern va afanyar-se a qualificar la proposta d'ERC com a "disbarat" ja que la setmana passada Entesa van aprovar una resolució en la qual es demanava una "posició decisoria" sense plantejar-ne la titularitat. Fonts d'Esquerra van afirmar que la proposta era només un dossier de treball al servei del Govern per treballar-ho.

Si es cert però que el Govern sol.licitarà el proper dia 16 d'abril a l'Executiu central el traspàs dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell així com la gestió de rodalies Renfe.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"