Discriminem el castellà a Catalunya?

A CATALUNYA ENS VOLEM "F....R" EL CASTELLÀ?

Segons la televisió pública de la comunitat de Madrit (Telemadrid), a Catalunya discriminem el Castellà. Un reportatge titulat "Ciudadanos de segunda" , gravat moltes parts amb càmara oculta té com a objectiu demostrar que aquí a Catalunya discriminem el Castellà.

Una veu en off, que presenta el reportatge explica que els castellanoparlants estan discriminats, que la vida educativa, social i econòmica hi ha el Castellà totalment relegat a un segon lloc.
Per demostrar que el Castellà està totalment discriminat exposa els casos de las seleccions catalanes esportives, las subvencions dels retòls en català,.... etc.
Com pot arribar a tal extrem d'aquesta obsessió que també parlen del temps al denominar a la informació meteorològica l'ús del concepte de Països Catalans en la televisió autonòmica (TV3).

El reportatge tracta sobre un pare de Canaries que vol escolaritzar la seva filla a un col.lègi que doni les classes en castellà, però al no aconseguir-ho decideix matricular la seva filla a un col.lègi anglès.
En el reportatge hi apareix gent important i alts càrrecs de la Generalitat com:
l'escriptora Rosa Regàs, el periodista Miquel Calzada més conegut com a Mikimoto i l'actor Joel Joan. Que expliquen que no hi ha discriminació al Castellà. En el reportatge, la major part d'ell es per ensenyar que discriminem el Castellà. En pocs moments per no dir que quasi cap, ensenya tot el contrari. L'actor Joel Joan que en el reportatge parla en Català tota l'estona (subtitulat en Castellà) finalitza dient - que cony els importa a Telemadrid el que fem aqui Catalunya?- Mikimoto a la gent que es senti discriminada els invita a que marxin de Catalunya.

LA DENÚNCIA EN CONCRET ÉS:

La veu en off sosté que a Catalunya tracta el Castellà com a llengua extranjera, i que arrinconem el castellà com a llengua materna a Catalnya. També denuncien varies escoles per obligar a Catalintzar el nom dels estudiants extrangers i també de no fer cap curs sense hores en Castellà. La utilització del F.C. Barcelona per promocionar la llengua Catalana i inclou las disculpes en públic de Samuel Eto'o per no saber respondre una pregunta en Català.

Molt bé companys aqui ús deixo això i vosaltres opineu.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"