Creiem que realment hem deixat enrera la transició?

Des d’un punt de vista, diguem-ne que conformista, podríem dir que sí, que la transició espanyola ja forma part del nostre passat, que és una etapa totalment superada i que tot el que es va tenir que fer i decidir, ja s’ha aconseguit i, per tant, la nostra democràcia està plenament desenvolupada, ja que tenim uns drets garantits a la Constitució de 1978 i el Estatuts d’Autonomia, on s’ha demostrat la sobirania del poble; on tenim un Estat del benestar que ens garanteixen uns serveis bàsics. Un país que es vol considerar democràtic no és pot permetre el luxe de conservar simbologies purament antidemocràtiques i totalment feixistes. En diferents punts de la geografia espanyola encara queden restes, hi han pobles i fins i tot ciutats importants que encara tenen simbologia franquista.
Ens imaginem Alemanya amb simbologia Nazi pels carrers, estàtues de Hitler,... conservats amb l’excusa de que formen part del patrimoni?

La nostra democràcia encara continua estant afectada per nuclis minoritaris que no volen la democràcia. Gent que la utilitza amb l’única finalitat d’eliminar-le o debilitar-la amb les seves accions, i sota l’excusa que s’han de respectar totes les ideologies i totes les opcions polítiques. És cert que no es pot prohibir a les persones a pensar d’una determinada forma, sota un determinat prisma, és cert que no es pot condemnar a una persona per pensar d’una determinada manera. Però una altra cosa és que utilitzant d’una manera fraudulenta el dret a la llibertat, es toleri la formació d’organitzacions que són antidemocràtiques des de la seva més pura convicció, que la seva raó de ser és la d’aniquilar, tant políticament com físicament, tot aquell que no té el mateix pensament o visió de les coses, en definitiva que utilitza l’estat de dret per anar contra ell.

Encara queda molta tasca per fer, molt discurs que desenvolupar. Política és pedagogia i els socialistes tenim que seguir fent pedagogia per a continuar aprofundint i avançant la democràcia i la llibertat, en fer entendre a la gent que tots nosaltres, la classe treballadora ha d’estar unida.

Comentaris

Anònim ha dit…
Sou uns torracollons, que collons voleu tornar a la guerra civil? El meu avi va combatre al costat dels franquistas encara que va acabar decebut del regim, pero tenia clar que la republica i el comunisme eran encara pitjor. Aqui vam patir en Franco potser us agrada mes en Ceaucescu.

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"