Perdre els papers.


Aquest proper diumenge es celebrarà en el Palau Sant Jordi de Barcelona un concert multitudinàri que amb el títol de "Prou" pretén reclamar els papers de l'Arxiu de Salamanca dels particulars catalans que falten per retornar a Catalunya, documents els quals es van expoliar durant la Guerra Civil Espanyola. En aquest acte on s'ha confirmat hi assistiràn una representació del PSC. Els socialistes catalans estem per a la restitució dels documents expoliats a Catalunya durant la Guerra Civil i es per aquest motiu hi assistirà aquesta representació.

És trist i lamentable que CiU es mostri ara tant impacient per què el retorn sigui inmediat i d'aquest tema en faci escarafalls en els mitjans de comunicació quan sap sobradament que en els propers mesos els papers dels particulars catalans retornaràn a Catalunya. CiU durant 23 anys de govern a Catalunya practicament no va fer res pel retorn dels si per fer quelcom es pot considerar enviar una carta al sots secretari del ministeri de Cultura tres cops en 23 anys de govern de CiU. També va tenir la clau de govern a Madrid durant els governs del PSOE i del PP i mai en va fer ús per retornar els papers de Salamanca i ara sembla que CiU vulgui erigir-se de salvadors de la pàtria catalana. Una mica d'humulitat seria necessària pels nacionalistes catalans i ser més prodents amb les seves declaracions respecte aquest tema ja que fan un flac favor en el procés de retorn dels papers de Salamanca.

Respecte aquest tema el portaveu socialista en la Comissió de Cultura del Parlament de Catalunya el Sr. Josep Maria Balcells ha declarat que "Els socialistes catalans demanem demanem al ministre de cultura un clar gest que evidenciï que el procés segueix endavant i que es convoqui la comissió mixta com més aviat millor".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"