Llibertat d'expressió amb respecte.


La vicepresidenta del Govern Maria Teresa Fernández de la Vega ha afirmat durant el transcurs del 23º Congrés Federal Ordinari de les Juventuts Socialistes que en la democràcia han de saber conviure la llibertat d'expressió amb el respecte a les institucions en referència a la decisió del jutge del Olmo d'ordenar el segrest de l'edició de la revista "el jueves" on s'observa a la portada els Prínceps d'Asturies en una postura de sexe explícit.

Segons el Fiscal General de l'Estat, Cándido Conde Pumpido, ha estimat que la caricatura i les expressions de la portada de la revista "el jueves", eren innecessaries per la seva grolleria i pel missatge que es pretenía realitzar.

Aquests límits estan recollits a l'article 491 del Codi Penal i que obliga a tots a que és delictiu utilitzar la imatge de l'hereu a la corona de manera injuriosa.

A les 15h va arribar al FAX de la redacció de "el jueves" una notificació del segrest del número d'aquesta setmana. La sorpresa va saltar, tot i que els redactors sabien que cert enrrenou es produiria ja que el passat dijous s'havien difós unes imatges per la televisió aquell matí sobre la portada. El que mai creurien és amb el seu segrest. La propera setmana "el jueves" realitzarà una nova portada on es representarà una flor i una abella amb un titular a la part inferior que indica "rectifiquem, aixì es reprodueix la familia reial". Segons el director de "el jueves", a partir d'ara la familia reial serà l'objectiu de la revista ja que s'ha convertit en un tema tabú i la revista "el jueves" està per trencar tabús. La revista reconeix que moltes vegades ha realitzat caricatures de la familia reial que probablement siguin més contundents que aquesta però que mai han tingut cap problema amb la familia reial, el que més els sorpren és que el número s'hagi segrestat.

Comentaris

Anònim ha dit…
la vostra actitud és de seguidisme i d'una "prudencia" vomitiva.

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"