ADMINISTRACIÓ LOCAL, PROS I CONTRES
Aquest divendres, l'Agrupació del PSC Malgrat de Mar ha celebrat l'acte "Administració local, pros i contres" a la biblioteca La Cooperativa.
L'acte ha comptat amb la presència i la participació de Joan Mercader Carbó, alcaldable del PSC Malgrat de Mar, Juan José López Burniol, notari i tertulià a diferents mitjans de comunicació, i de Joan Rangel Tarrés, diputat del PSC al Congrés.
L'acte ha comptat amb la presència i la participació de Joan Mercader Carbó, alcaldable del PSC Malgrat de Mar, Juan José López Burniol, notari i tertulià a diferents mitjans de comunicació, i de Joan Rangel Tarrés, diputat del PSC al Congrés.
L'encarregat d'obrir l'acte ha estat en Josep Martí, Primer secretari del nostre partit, qui ha donat la benvinguda a tots els assistents i ha presentat els tres ponents de l'acte.
Acte seguit, en Juanjo López Burniol ha començat a parlar de les causes de l'actual crisi econòmica, prenent com a punt de referència el fenomem desregularitzador que va tenir lloc, tant a Europa com als EUA, durant les dècades dels anys vuitanta i noranta del segle XX.
Segons ha explicat el propi López Burniol, va ser precisament aquest context el que va acabar propiciant l'arribada de la crisi al continent europeu en la mesura que la coneixem actualment.
Per al cas de l'Estat espanyol, les conseqüències més importants que s'en desprenen d'aquesta crisi han estat, principalment, la devaluació dels salaris i les retallades en l'Estat del Benestar Social. Donant lloc, d'aquesta manera, a una societat molt més desigual on hi ha hagut un empobriment força evident de les classes mitjanes i on, en definitiva, els rics són cada vegada més rics mentre que els pobres ho són de més pobres.
Burniol, a més, ha destacat el fet de que aquesta crisi econòmica hagi tingut les seves repercusions sobre l'àmbit polític donant lloc, d'aquesta manera, a allò que avui coneixem com a crisi política.
Aquest, finalment, ha destacat que és de valorar molt positivament que, malgrat aquesta crisi política, hi hagin encara joves dispossats a implicar-se dins d'aquest món.
La segona intervenció ha anat a càrrec d'en Joan Rangel, qui dins d'aquest context de crisi política ha parlat de la importància de la política municipal com a eina de reconciliació i d'acostament entre la ciutadania i la seva Administració.
Rangel ha destacat, d'una banda, la falta de confiança de la Generalitat i del govern central envers als ajuntaments i, de l'altra, el fet que l'Ajuntament hagi estat l'única institució que, durant tots aquests anys, hagi donat realment la cara davant la ciutadania.
La tercera intervenció ha anat a càrrec del nostre candidat, en Joan Mercader, qui ha parlat dels pros i contres de l'Administració local. Com a pros, en Joan a destacat el fet que l'Ajuntament, tot i les dificultats del moment actual, sempre hagi donat la cara i, com a contres, el fet que les competències dels ajuntaments siguin tant limitades de cara a poder dur a terme tota una sèrie de polítiques de caire social.
Després d'això, en Joan ha encetat un petit debat sobre la necessitat de poder dotar de majors competències als ajuntaments.
Finalment, la cloenda de l'acte ha anat a càrrec de Conxita Campoy, alcaldessa de Malgrat de Mar, qui, conjuntament amb els altres tres ponents, ha coincidit en la necessitat de poder ampliar les competències locals per tal de fer front als estralls de la crisi des d'una vessant més pròxima i efectiva vers la ciutadania.
Finalitzada la cloenda, s'ha donat pas al corresponent torn de preguntes per part del públic assistent.
Una vegada més, el PSC Malgrat de Mar ha tornat a celebrar un acte que ha estat tot un èxit d'assistència. Hem omplert la biblioteca de gom a gom!
Moltes gràcies a tots i a totes pel vostre suport!
Moltes gràcies a tots i a totes pel vostre suport!
Comentaris