RESPOSTA AL COMUNICAT DE CIU A "maresme360" IGNORÀNCIA + DESCONFIANÇA = FER EL RIDÍCUL

Deixant a part els comentaris i qualificatius del comunicat del grup municipal de CiU publicat el dia 03.12.2013 a “maresme360”, l’equip de govern de l’Ajuntament de Malgrat vol aclarir que:

El tipus impositiu de l’IBI vigent el 2011 era del 0,83% i pel 2012 el Ple va aprovar un increment del 6%, passant al 0,88%. A més, es va haver augmentar en un 10% per Decret Llei del Govern Central , quedant pels següents dos anys (2012 i 2013) el tipus impositiu al 0,967%.

Per l’any 2014 es permet als Ajuntaments optar per dues possibles opcions:

1. Incrementar automàticament  el valor cadastral de les totes finques de Malgrat de Mar en un 10% (que és equivalent a augmentar un 10% el tipus impositiu), o

2. Prorrogar per dos anys (2014 i 2015) l’increment imposat pel govern central del 10% ja aplicat els anys 2012 i 2013.

Els Ajuntaments s’hauran d’acollir OBLIGATÒRIAMENT a una de les dues opcions. La primera (revisió valor cadastral) és facultat exclusiva de l’Alcalde, i la segona (pròrroga del 10%), serà aplicat a TOTS ELS AJUNTAMENTS QUE NO HAGIN OPTAT PER LA PRIMERA. 

I què passarà als contribuents de Malgrat en relació a l’IBI del proper 2014?:

Que es deixarà sense efecte l’increment del 6% aprovat pel Ple del Novembre de 2011. Això suposa una BAIXADA en el rebut a TOTS els contribuents de Malgrat equivalent al 5,6%. Per exemple, de pagar un rebut de 500 € l’any 2013, en pagarà 472 € el 2014.

A més l’equip de govern ha proposat, i s’ha aprovat, crear una partida de subvencions  de 200.000 € per ajudar a  famílies més necessitades i amb  dificultats econòmiques a pagar el rebut de l’IBI el proper 2014, que s'aplicarà un cop aprovats els Pressupostos del 2014.
I a més presentar una partida en el proper pressupost de 50.000€ per pal•liar l’impacte de l’impost de plusvàlua generat per dacions en pagament i desnonaments hipotecaris.

TOTS els percentatges del comunicat de CiU referents al tipus de l’Impost de Bens Immobles són falsos o erronis. Per tant, no existeix frau de llei, ja que s’actua estrictament amb allò que contempla la llei. En tot cas l’únic frau el fan  els responsables del grup de CiU, per intentar enganyar a la gent de Malgrat amb informacions del tot falses i errònies. I això si que és un veritable frau. 

I quan la portaveu de CiU continua dient que "és una burla a la voluntat dels malgratencs ..." entenem que s'hauria de preguntar, després de superar tots "rècords" amb tantes pífies en tan poc espai, si no serà ella i els que han permès que publiqui aquesta lamentable informació, els que seran sotmesos a la burla dels malgratencs.

Volem pensar que tots els components de l’equip dirigent de CiU no comparteixen el contingut del seu comunicat. Que es tracta només d’una minoria, que no s’ha assabentat de res d’allò que s’aprova als Plens i molt menys de les seves conseqüències. Minoria que SÍ comet frau a l’enganyar només per procurar-se un benefici propi en detriment dels altres.

Intentant ser més comprensius podríem retornar al titular d’aquest comunicat i pensar que s'han ajuntat la desconfiança amb la ignorància, amb el resultat que quan s’obre la boca, s'aconsegueix fer el més lamentable ridícul. Potser si seria aconsellable que els responsables de l'agrupació i la resta de representants polítics de CiU demanessin les explicacions oportunes a qui correspongui davant aquest cúmul d'errors i falsedats.

I de veritat, ens sap molt greu, tant pels que ens acusen de frau i menteixen com per aquells a qui suposadament representen i també han estat enganyats.


Conxita Campoy i Martí
Alcaldessa de Malgrat de Mar 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"