"NI GOVERNEN, NI DEIXEN GOVERNAR" ARTICLE PSC MALGRAT DE MAR PRESSUPOST 2014







Ni governen, ni deixen governar

L’oposició de Malgrat paralitza el pressupost del 2014 
 
Un cop més, l'oposició formada per CiU, ERC i ICV-EUiA s’ha posat d’acord per paralitzar l’acció de l’equip de govern (PSC-PP) que es troba en minoria, bloquejant l’aprovació del pressupost del 2014 i, a conseqüència d’això, queden prorrogats els pressupostos del 2013 per l’any vinent.

Prorrogar els pressupostos de l’any vinent significa que les subvencions i inversions previstes per l’equip de govern no es podran dur a terme a dia d’avui.

Amb aquest article, volem que coneixeu alguns exemples d’inversions i subvencions que queden aturades:
 
 
Per l’any 2014 s’havien creat dues noves subvencions:

* 200.000 € per ajudar a pagar el rebut de l’IBI a les famílies més necessitades.

*  50.000 € per ajudar a pagar l’impost de plusvàlua a les persones afectades per desnonament o execució hipotecària.

 Pel que fa les inversions, havíem destinat 2,2 milions d’euros per:

* 1.532.000 € per rehabilitar el pavelló municipal Avinguda Tarragona.

* 185.000 € per l’ampliació i millora del local del GEM.

* 150.000 € per millores urbanes (canviar la llosa del carrer de Mar, millores Ramon Turró i manteniment del Passeig Marítim.

* 30.000 € per la millora de la Plaça de la Pagesia.

* 70.000 € per l’ adequació de la Plaça Seynod (entrada Malgrat amb Palafolls).

* 30.000 € per contenidors soterrats de major capacitat a Ca l’Arnau.

* 100.000 € per l’ urbanització de carrers al Barri del Castell, i la Verneda.

* 75.000 € en reparacions urgents (canonades aigua) al Col·legi Marià Cubí.

Durant el procés de “negociació” i d’haver demanat en diferents ocasions que l’oposició ens fes arribar suggeriments i propostes per tal de millorar la nostra oferta, la seva resposta ha estat la total absència d’alternatives . I malgrat la seva inhibició i passivitat,  els nou membres de l’oposició van votar en contra del pressupost en el darrer ple municipal, sense argumentar amb un mínim de coherència ni de responsabilitat els motius del seu vot negatiu.

Pensem amb  la situació econòmica actual i tot el que això comporta pel nostre Ajuntament: baixada dels ingressos, increment de despeses d’atenció social, reducció o eliminació de les subvencions, administracions (sobretot la Generalitat) que no paguen el que ens deuen. …Doncs a més a més, ara s’hi suma la oposició de Malgrat en bloc per afegir més entrebancs i dificultats per a gestionar l’economia d’un municipi.

Qui hi guanya i qui hi perd amb aquesta decisió? Per part de l’equip de govern haurem d’esforçar-nos més per mantenir el màxim nivell de serveis possibles; i de ben segur que lluitarem per aconseguir-ho; pesi a qui pesi. Per part de l’oposició, podran estar contents i cofois de guanyar una partida amb el vergonyós  premi de bloquejar tot un any l’execució d’una part important de les despeses, precisament les destinades als qui més ho necessiten. I finalment els qui perden són els habitants i contribuents de Malgrat que veuran com els tributs que paguen no poden ser destinats a les finalitats que de bon segur ells esperaven : poder resistir davant la greu situació actual i pal·liar els seus efectes sobre la gent que més ho necessita. El que realment hi perd és tot el poble.

Havíem presentat un pressupost equilibrat, fet a mida de les nostres possibilitats reals, intentant arribar a tots, en mesura proporcional a les seves necessitats. No hem volgut presentar un Pressupost maquillat per fer contents a uns quants. No volem enganyar  prometent coses que sabem que, ara per ara són irrealitzables. Sí que ens comprometem per seguir treballant per poder-ho fer quan les circumstàncies ens ho permetin (Passeig Marítim, Av. Barcelona, desembocadura Riera …..).

Esperem que l’oposició doni mostres de la seva responsabilitat i sàpiga rectificar la seva postura amb un apropament que permeti, encara hi som a temps, arribar a un acord, gràcies al qual no hi hagi perdedors i si un guanyador: el nostre poble.

                                                                                                         PSC Malgrat de Mar

                                                                             Malgrat de Mar, 19 de desembre de 2013

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"