"Qui rebutja la derrota és molt perillós com a governant"


Aquest diumenge 5 d'agost ha sigut publicat en el diari "el País", una entrevista realitzada per la periodiata María Antonia Iglesias, que ha sigut realitzada a l'expresident del Govern espanyol Felipe González. L'entrevista s'ha enmarcat en tres blocs temàtics.


El primer bloc s'ha basat en la relació que el Sr.González tenia amb el Sr.Jesus de Polanco i en quins termes ha representat per a l'excap de l'executiu el seu traspàs. Segons González, la seva relació amb Polanco va iniciar-se després de la seva sortida del Govern. En part va establir llaços d'amistat amb ell àrrel de la pressió que el Govern del Sr.Aznar va exercir contra el Grup Prisa per tal de lluitar contra la seva independència i contra les voluntats del grup per arribar a l'Amèrica Llatina. Per Felipe González, la mort de Jesus de Polanco és la senyal que està canviant una generació sencera, on s'inclou el propi Felipe González. Aquesta nova generació que és sobradament preparada sense desmerèixer la generació de Felipe González, la veu, però amb certa preocupació. Segons González per a les generacions actuals, hi ha cert retràs en la política que veu en el món, per adaptar-se en els requeriments de la nova realitat, dels nous desafiaments que té el món. Quan li pregunten per que en pensa del "pensament dèbil", González, creu tot és posar-hi voluntat. La gent com ell de la seva edat si vol quelcom ha de treballar-ho i diu: "Jo tinc les preocupacions que tinc, les meves, i m'acompanyaràn com a generació. I tinc també les meves propies rebeldíes. El que no estic en absolut és disposat a aceptar la melancolía o al cinisme. Això no ho aceptaria ja que seria senyal d'una derrota davant la nostlagia".


Entrant en el segon bloc de l'entrevista, per l'expresident del Govern, l'estratègia del PP de crear problemes i després oferir-se com a bomber de l'ordre és un sistema que amb el temps la gent acaba per cansar-lo, cosa que ja està succeint.


Seguint l'entrevista amb el tema de l'oposició, Felipe González ha manifestat que segons ell, un partit no està preparat per governar si abans no ha assumit previament una derrota electoral. Qui no sap perdre no sabrà governar. Peri això afirma: " qui rebutja una derrota és mot perillós com a governant".


Finalment el tercer i últim bloc ha parlat de l'actual President del Govern i Secretari General del PSOE, José Luís Rodríguez Zapatero és segons González un líder fort amb carácter i que ha sapigut dirigir amb fermesa, molt més segons ell, que quan ell era President del Govern i Secretari General. Les opinions sorgides durant el debat de l'Estatut de Catalunya, han estat en part alimentades per la dreta espanyola que han intentat crear desconcert. El fet que Zapatero hagi afirmat el seu lideratge sense la seva ombra és quelcom que no només acepta sino que ademés aplaudeix.


L'entrevista ha acabat fet una rellevança de la imatge de Josu Jon Imaz, qui segons Felipe González és un polític d'una talla important que té les idees clares i amb concordància dels temps que vivim.




Comentaris

Anònim ha dit…
en felipe gonzales , es unic!
en zapatero ha fet moltes millores, per aixo elpp, nomes te un discurs de crispacio i aixo cansa molt
Anònim ha dit…
això d'assumir la derrota ho deia per en Montilla, no?

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"