Zapatero: "ETA torna a equivocar-se"








L'organització terrorista ETA, ha donat per finalitzada l'alto al foc indefinit en un comunicat publicat aquesta matinada en els diaris "Berria" i "Gara". Segons ETA, l'organització terrorista vol donar el passos per tal de superar la divisió institucional i caminar cap a un Estat independent anomenat Euskal Herria que uneixi Euskadi, Navarra i Zuberoa (Pais Basc francés). Segons ETA, no es donen les condicions democràtiques mínimes necessaries per un procés negociador i per aquest motiu volen renovar la seva decisió de defensar amb les armes el poble que és agredit amb les armes. D'aquesta manera a partir d'aquesta mitjanit (24h) s'inicien les accions armades de nou.


El president del Govern Central, José Luis Rodríguez Zapatero ha afirmat en comparexença en el Palau de la Moncloa a les 10:30, que ETA torna a equivocar-se de nou. L'executiu espanyol respondrà amb una defensa ferma dels valors democràtics davant aquesta amenaça. Tanmateix ha avançat que el Govern vetllarà per l'estricta aplicació de l'Estat de dret amb l'eficacia de les forces i cossos de seguretat de l'Estat i amb la cooperació internacional. El president del Govern a sol.licitat el recolzament de tots els partits polítics i ha agraït a tots els partits que l'han recolzat mentre s'han realitzat tots els esforços possibles per aconseguir la pau. Tot i això ha remarcat que s'esforçarà per aconseguir la pau, ja que és el que la majoria dels espanyols volen i necessiten.


Zapatero ha confiat amb la fortalesa d'aquest pais i ha afegit que la societat espanyola ja ha demostrat anteriorment que el seu dolor no ha debilitat la seva fortalesa i en aquesta ocasió tampoc succeirà davant cap amenaça o desafiament.
Finalment ha tornat a demanar al grup terrorista la seva renuncia completa a la violencia i que tornin en el camí de la pau. Zapatero ha finalitzat dient que s'empenyarà en que s'aconsegueixi com abans millor la pau en aquest pais.


La consellera de justícia de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura ha mostrat la seva preocupació i decepció davant el comunicat d'ETA. Per la seva part el dirigent de CiU, Artur Mas ha aconsellat al Govern espanyol que mantingui una via oberta per un final dialogat amb ETA. Segons Mas tots els governs espanyols que hi han hagut sempre han mantingut d'una manera o altre alguna via oberta. Segons el conseller Francesc Baltassar, amb aquest comunicat s'ha frustrat de nou una esperança o possibilitat d'espectativa.













Comentaris

Anònim ha dit…
No al terrorisme!
Anònim ha dit…
Ei, la vostra pàgina em sembla coherent i respectuosa, tot i això penso que no cal penjar imatges de els desgràcies que al llarg del temps han anat esdevenint, per respecte, als que ho han viscut, als de la fotografia i pels morts.
Anònim ha dit…
Jo crec que es ell el que s'equivoca

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"