EL PSC DE MALGRAT DE MAR APOSTA PER LA LLEI DE BARRIS


L’any 2007, l’equip de govern encapçalat pel PSC va sol·licitar la subvenció del Projecte d’Intervenció Integral del Barri del Castell, per un import de vora els 8 milions d’euros, que fou atorgada a finals de 2007. Des d’aleshores s’han executat la major part de les actuacions, tant les de caire social com les d’obra.

El 23 de maig del 2010 vam inaugurar una de les obres més destacades de la Llei de Barris, l’ascensor inclinat, millorant notablement l’accessibilitat dels veïns dels barris,  amb un alt nivell d’utilització: 370.000 viatges fins a l’actualitat.

Tot i la crisis econòmica , el 10 de febrer d’enguany l’alcaldessa Conxita Campoy ha pogut inaugurar i posar a l’abast dels malgratencs i malgratenques, un nou equipament important i necessari per a la vida social, cultural i associativa de la població, el Centre Cívic de Malgrat.

Recordem que, el cost per a dur a terme totes les obres realitzades, està cofinançat en un 50% per la Generalitat de Catalunya i l’altre 50% per l’Ajuntament; però a dia d’avui, l’únic que està complint aquest compromís és l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

Des de l’entrada de CIU a la Generalitat de Catalunya les coses han empitjorat. El govern autonòmic ens deu 244.000€ de les obres fetes l’any 2011 i 843.000 €, de les obres ja realitzades l’any 2012 i aquestes ni tan sols els ha reconegut. Així doncs la Generalitat de Catalunya ens deu un total de 1.087.000 €. Pel que fa aquest 2013, l’anunci que no farien front tampoc a cap despesa, no ens fa ser gaire optimistes de poder cobrar el que ens deuen.

Per tant, a dia d’avui, la Generalitat de Catalunya, amb CIU al capdavant i amb el suport puntual d’ERC, deu a l’Ajuntament de Malgrat més d’1 milió d’euros, incomplint un acord que des del PSC trobem de vital importància al tractar-se del comprimís per millorar la situació dels barris del Castell i la Verneda.

Amb aquesta situació, podem treure dues conclusions: la primera, que l’equip de govern encapçalat pel PSC, sempre ha fet una aposta ferma per tirar endavant la Llei de Barris,  avançant els diners necessaris per fer carrers com el Llobregat, Canigó, Carrer i passatge del Castell i acabar el nou Centre Cívic, millorant l’accessibilitat i el benestar dels veïns d’aquesta zona i assegurant també que les empreses constructores cobrin puntualment la feina feta . I la segona, que si no hi hagués una bona gestió econòmica i financera com ha  fet durant molts anys l’equip de govern de l’Ajuntament de Malgrat, avui no hauríem pogut fer o no s’haguessin acabat ni els carrers abans esmentats, ni el Centre Cívic.

Per tant, pensem que tots els malgratencs/ques hem d’estar satisfets que el nostre poble, Malgrat de Mar, degut a la bona gestió de l’equip de govern de l’Ajuntament, pugui seguir fent obres de la Llei de Barris i que tots les podem gaudir; sense que aquestes obres  no hagin quedat paralitzades, com a moltes altres poblacions, a causa de l’incompliment de la Generalitat de Catalunya del Sr. Mas, dels pactes i obligacions de pagament que té amb les administracions locals.

Des del PSC de Malgrat, seguirem demanant, insistint i reclamant a la Generalitat de Catalunya que compleixi els seus compromisos amb l’Ajuntament de Malgrat de Mar i que pagui els seus deutes en els terminis establerts, ja que a dia d’avui, el govern de CIU amb el suport puntual d’ERC a Catalunya, s’ha convertit malauradament en el principal deutor morós del nostre Ajuntament.
 
                                                                                                                          GPM PSC
                                                                                                   Malgrat de Mar, 11 de març de 2013

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PER LA REMODELACIÓ DEL CASC ÀNTIC DE MALGRAT DE MAR.......FETS

Josep Piqué presenta la dimisió.