Roda de premsa del Grup Municipal PSC Malgrat de Mar.
Els motius perquè no participem a la consulta de la modificació urbanística de la zona PP7.
18/07/2017

Benvolguts companys i companyes:
Abans de tot us vull comunicar que aquesta roda de premsa que s'ha realitzat avui a les 11h del matí, a la seu del PSC de Malgrat de Mar. 
Pel vostre interèsaquí us deixem l'escrit de la roda de premsa.







Escrit del Grup Municipal:

Primer, el que hauria de fer aquest desgovern quadripartit, especialment JxM i la CUP, és demanar perdó i rectificar per les declaracions que van fer quan vaig CONFIRMAR, no anunciar, que existia aquest projecte i que les negociacions estaven molt avançades. Recordar que em van titllar de vendre fum, ser negligent i jugar amb el pa de les famílies. (Per cert, aquests dies la portaveu de CIU ha confirmat Decathlon i AKI).

Amb aquesta consulta sobre aquesta proposta, no només ens estan donant la raó del que vam confirmar, sinó que ens haurien de donar les gràcies per haver negociar durant gairebé 2 anys aquest projecte i tenir-lo avui sobre la taula.

El G.M del PSC de Malgrat ha decidit no participar en aquesta consulta, perquè no té cap motiu ni raó per fer-ho. En canvi, si tenim molts motius per a no participar-hi.

Principalment, aquesta consulta és l’instrument o “el comodín del público” que fa servir el desgovern quadripartit perquè aquest desgovern està totalment dividit. Només cal veure els seus posicionaments: PdeCAT i JxM (a favor), ERC (en contra) i la CUP no es mulla. Encara ho fa més evident les seves enganxades públiques entre ells i amb veïns a les xarxes socials. Un autèntic espectacle lamentable.
Això succeeix perquè són partits que defensen models de poble diferents fruit d’un pacte antinatural i incapaços de posar-se d’acord en aquest projecte pel municipi.

Quan ve un inversor privat amb la seva proposta a desenvolupar, el que fa un govern normal és negociar per arribar a un acord amb el que vol el privat i l’administració pública. Per això, els socialistes hem estat negociant aproximadament 2 anys fent millores en aquesta proposta. Per exemple, la rotonda enmig de la NII és fruit de la negociació, ja que la rotonda en la proposta inicial del privat s’incloïa dins l’àmbit del PP7; nosaltres vam demanar que es traslladés a la NII ja que actualment és un punt negre d’accidents, un accés forçat per entrar al barri de Can Palomeres Nord i no tenim una entrada important al municipi des de la NII. Traslladant la rotonda aconseguíem eliminar aquest punt negre, fer una entrada segura al barri i al municipi i donava la possibilitat de tancar l’accés al municipi pel Carrer Guillem de Palafolls que avui també és un punt negre. Això és negociar, això és el que fa un govern normal.

I també es pot negociar el nombre d’habitatges, les zones verdes, les plantes i altura dels habitatges, la superfície comercial, etc. Nosaltres, tal i com vam dir, teníem les negociacions molt avançades però encara faltaven detalls per finalitzar com la edificació de la planta baixa més 6 pisos que vol fer el privat. Però amb la moció de censura tot va quedar parat.

El desgovern actual, ni ha negociat ni ha fet res, simplement el privat ha entrat el projecte que estàvem negociant nosaltres i ells l’han posat a disposició de la ciutadania. I perquè no ha negociat? Perquè no és un govern normal, perquè no comparteixen el mateix model de poble i els és impossible posar-se d’acord. Per això ni han negociat i per això fan la consulta, per expulsar i traslladar les responsabilitats i les decisions. Un govern normal, si volgués fer una consulta realment, el que faria és fer la seva proposta de govern juntament amb el privat i la posaria a votació. Avui no hi ha cap proposta del desgovern, només la proposta del privat.

Quan es va anunciar que es faria una consulta sobre aquest tema, la oposició ens en vam assabentar pels mitjans de comunicació i ja hi posaven data. Això va ser només fa 2 mesos (maig 2017). Després ens van convocar per parlar sobre aquest tema a finals de maig on ens van preguntar com faríem nosaltres la consulta, que preguntaríem, quin posicionament teníem... Fa un mes i mig, el desgovern encara no sabien ni com fer la consulta, ni sabien el seu posicionament i ja s’havien compromès en una data.

Així funciona aquest desgovern, primer treu la noticia i després es posa a treballar, quan normalment hauria de ser el revés. Una actitud totalment irresponsable.

Veient aquesta manera de fer, nosaltres ja vam mostrar al desgovern els nostres dubtes a realitzar una consulta i la nostra disconformitat a fer-ho d’aquesta manera, per tant, no entenem perquè els hi sorprèn que no hi participem.

Els motius que vam dir i que tornem a dir avui públicament són:

-          No es pot organitzar una consulta només amb 1 mes i mig. Una consulta s’ha d’organitzar amb molt de temps d’antel·lació per tal d’informar bé a la ciutadania sobre el tema a votar. Ho trobem molt precipitat i ràpid. I l’inversor si ha pogut negociar durant 2 anys, no li vindrà de 2 mesos, a no ser que abans l’inversor tenia un govern que aportava estabilitat i fermesa i ara vegi un desgovern quadripartit en el que no veu una veu única i aporta dubtes i inestabilitat.

-          El juliol és plena temporada de vacances, per tant, molta gent del municipi no hi serà i no tindrà la oportunitat de votar sobre aquest tema. A la consulta de Salt on s’emmirallen la van fer al setembre.

-          No hi ha un mínim de participació i ja la fan vinculant, tant és que votin 100 persones com 10.000. A la consulta d’Arenys de Munt recent hi havia un mínim de participació.

-          El que es posa a votació ara, pot ser modificar per una administració superior (la Generalitat) ja que és una modificació urbanística en què la Generalitat també hi té competències. Per tant, el que es vota ara, pot ser canviat en mesos, per tant, això quina validesa dóna?

-          Quina és la proposta que fa el desgovern a la ciutadania? Està d’acord amb tot o canviarien alguna cosa? Falta negociar més. No ha estat treballada per l’actual desgovern perquè no s’han posat d’acord. Es vota només la proposta d’un privat amb les aportacions que no vam acabar de negociar nosaltres. Això no és lògic. Primer cal consensuar govern i privat.

-          I després de plantejar aquests dubtes a la reunió convocada pel desgovern sense obtenir resposta, ens van dir que ja ens dirien alguna cosa. Al cap d’unes setmanes, ens assabentem pels mitjans de comunicació de la convocatòria de la consulta sense donar-nos resposta. Per tant, han tirat pel dret sense tenir en compte l’oposició. Així doncs, és una consulta que convoca el desgovern, no és una consulta que convoca l’Ajuntament, perquè tal i com deien ells no fa tant de temps, l’Ajuntament som tots.

Des del PSC tampoc comprem la moto de que ho fan perquè creuen en la participació i la democràcia, ja que si hi creuen:

-          Per què no consulten els projectes municipals que van anunciar que farien aquests 2 anys que ascendeixen a 10 milions d’euros i que surten del pressupost municipal i dels impostos de tots els malgratencs?

-          Per què no consulten si la ciutadania volia o no la compra de la finca de Can Palomo?

-          Per què no han consultat si la ciutadania volia o no un canvi de govern?

Si creus en la participació i en les consultes, tal i com diuen, aquests temes també són importants a consultar. Però no, això no ho han consultat perquè en tot això si que hi ha estat d’acord el desgovern quadripartit i n’hi ha prou amb els vots dels 10 regidors.
Però quan arriba una decisió important com les que he esmentat i no hi estan d’acord, passen la responsabilitat i la pilota a la ciutadania i fan servir “el comodín del público”.

Doncs no, si són tan “valents” com van dir per fer unes coses, també exigim que assumeixin la responsabilitat i siguin valents per assumir decisions importants, per això van entrar el govern no? No val dir que si es tira endavant aquest projecte o no, serà responsabilitat de la ciutadania.

Si es tira endavant aquest projecte o no, sempre serà responsabilitat política, perquè és el govern qui posa les regles del joc. I insistim, aquesta consulta es fa perquè el desgovern no es posa d’acord i utilitza la consulta per treure’s la seva responsabilitat.

Per tot el que hem exposat i els motius donats, vam decidir que des del PSC de Malgrat, encara que sigui un projecte treballat des de fa 2 anys, no podem compartir aquesta manera d’utilitzar una consulta. No serem ni còmplices ni comparsa d’aquest desgovern. Per això el PSC no participarà a la consulta.


I els regidors del PSC votarem quan ens toca votar, assumint la nostra responsabilitat, que és en el ple municipal, si passa la modificació urbanística del PP7.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"