Garantia.Cat

Aquí us adjuntem 2 articles del nostre  Secretari del PSC a Catalunya Miquel Iceta de la nova pàgina web que ha creat Garantia.cat.
Ús recomanem que hi entreu.
http://garantia.cat/




Un camí sense sortida



No hi ha solució unilateral o il.legal al problema d’encaix entre Catalunya i la resta d’Espanya. La proposta de convocar un referèndum unilateral el proper 1 d’octubre està condemnada al fracàs. Sobre aquesta qüestió cal recordar el següent:
  1. La majoria parlamentària independentista no representa la majoria dels vots de la ciutadania catalana que va ser cridada el 27 de setembre de 2015 a fer “El vot de la seva vida”.
  2. Aquest referèndum no figurava en els programes electorals de Junts pel Sí i la CUP.
  3. El 9 de novembre de 2014 ja es va produir una consulta unilateral que no va impulsar cap canvi en les relacions entre Catalunya i la resta d’Espanya.
  4. El Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya va declarar per unanimitat que la Generalitat no té competències per convocar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya.
  5. La Comissió de Venècia del Consell d’Europa (Comissió per a la Democràcia a través del Dret) ha declarat que no es pot celebrar un referèndum que no estigui emparat per la Constitució o per una llei d’acord amb la Constitució.

El camí més segur


Hi ha un problema d’encaix entre Catalunya i la resta d’Espanya. Un problema que té arrels profundes i una causa ben concreta i relativament recent: la Sentència del Tribunal Constitucional que va alterar l’Estatut aprovat en referèndum pels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.
L’absència de diàleg entre els governs de Catalunya i Espanya en els darrers cinc anys no ha fet sinó agreujar el problema.
La majoria dels catalans i catalanes volen trobar una solució a través del diàleg, la negociació i el pacte. Un pacte que hauria de servir per enfortir l’autogovern de Catalunya, millorar el seu finançament i reconèixer el caràcter plurinacional d’Espanya. Aquest pacte hauria de ser ratificat a les urnes per la ciutadania de Catalunya i el conjunt dels ciutadans i ciutadanes espanyols. Volem votar amb totes les de la llei!
Sobre aquestes qüestions he escrit el llibre “La tercera vía. Puentes para el acuerdo” editat per Los Libros de la Catarata. I també trobaràs molt material a la meva pàgina web sobre Reforma Federal.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"