Carta de Conxita Campoy                                     (exalcaldessa de Malgrat de Mar)             a l'ACA.


MUNICIPAL                     eL pUNT aVUI                            COMARCA DEL mARESME       

 

URBANISME  27 abril 2017 2.00 h
L'ACA culpa l'exalcaldessa de Malgrat del retard a la riera

 Diu que se li va proposar ampliar el termini i que Conxita Campoy no ho va voler

 Campoy l'acusa de mentir


L'anunci fet per l'Ajuntament de Malgrat de portar l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) al jutjat si no urbanitza la desembocadura de la riera ja ha tingut resposta de l'ens de la Generalitat. Segons recull en un comunicat, l'ACA va proposar el 2012 a l'Ajuntament un annex al conveni signat el 2009 sobre els projectes dels trams pendents de la riera. En aquest nou document s'especificava que no s'havia pogut complir els terminis previstos per redactar dues de les propostes pendents i es proposava una addenda del conveni inicial per ampliar-ne el termini de redacció.
L'ACA manté que la proposta es va fer arribar al consistori, però que “no va prosperar pel desacord de l'alcaldessa de Malgrat de Mar –Conxita Campoy (PSC)–, i es va aturar així la signatura i tramitació del conveni, que hauria permès seguir tirant endavant les actuacions previstes”.
Per aquest motiu, trasllada com a mínim al 2021 la possibilitat d'incloure una partida destinada a urbanitzar l'últim tram de la riera de Malgrat.
Resposta directa
Campoy ha respost per carta als responsables de l'ACA, els quals acusa de mentir sobre les raons que han fet aturar el projecte. “Tenim un conveni redactat i un projecte redactat i pagat per vosaltres que no vàreu tenir el valor d'aprovar.” Campoy lamenta que l'assenyalin com a culpable del retard i reclama als gestors de l'ACA que preguntin als tècnics com van anar els fets. “No em sigueu tan mal polítics i confesseu que es va fer malament la paralització de la riera al seu moment i que el conveni que es va redactar mai us l'heu mirat”, conclou. “Digueu la veritat i segur que acabarem abans. Espero una rectificació. Si no, la faré jo”, finalitza.



Carta de Conxita Campoy:

Llegeixo al Punt Avui del 27 d'abril d’enguany unes declaracions de l'Agència Catalana de l'aigua (ACA) sobre les obres pendents a la desembocadura de la Riera de Sant Genís en el seu tram final a la platja de Malgrat de Mar. En aquestes declaracions acusen l'exalcaldessa de Malgrat de Mar, per no voler aprovar una addenda del conveni, conveni que està signat i aprovat, on regulava l'execució de les obres . La data del conveni es del 10 de setembre de 2009 .



Els representants de l'Agència continuen amb postures tan absurdes com sempre. Una administració que fa aquestes declaracions després de tants anys de demora, demostra la seva ineficàcia per resoldre un assumpte de TOTA la seva competència.
Mentre s'executava un dels trams, hi va haver una aturada de les obres per la manca de responsabilitat d'un director de l'ACA i un Conseller que varen actuar més com a membres d'un partit polític, que del càrrec que deien representar . Durant aquest període es va presentar una proposta "alternativa" perquè van tenir por de la “moguda” per protegir uns arbres (acàcies) amb un valor nul.
La quantitat de diners, hores, viatges, estudi d'alternatives que hi van dedicar varen ser moltes. La proposta més "BRILLANT" que ens va fer, era obrir l'Avda. De Can Feliciano, és a dir, un vial de trànsit, per soterrar una "riera paral•lela", deixant tal com estava la que s'estava executant. Una proposta que alguns s'hi varen agafar com un clau ardent, menys una servidora en considerar-la un disbarat, ja que una bifurcació entre uns 100-120 m seria molt més un problema i un perill que no una solució. A més augmentava el cost en una xifra que permetria poder fer i pagar les obres de la desembocadura. Cost que us vaig estalviar perquè creia que no era bo per Malgrat.
Amb veu baixa, gent sensata de l'ACA, em varen donar la raó.
Per això l'obra va quedar parada. L'empresa constructora va presentar reclamació per un import considerable, que el "màgic" director va resoldre. No, no és culpa meva que això estigui així. És el resultat de la ineficàcia i de la covardia que alguns mals polítics demostren a l'hora de prendre decisions.
Mentre això passava es varen fer dues coses; una un acord de ple que l'ACA ens cedia les competències per contractar l'obra que quedava a l'Ajuntament (cosa insòlita) i que l'ACA pagaria i supervisaria l'obra, el director seria contractar per l'Ajuntament i si l'obra tenia un increment de cost, l'ACA NO l'assumiria (per confirmar el que dic, es pot mirar l'acord de ple durant el mes de juny de 2009 ).
El 10 de setembre de 2009 ,es va aprovar un conveni on s'especificava els trams que quedaven i la seva execució. Les signatures que consta en el conveni són : Director: Sr. Manuel Hernández Carreras, Joan Carles Nonell Sendrós, Secretari General de l'Ajuntament de Malgrat de Mar i una servidora, Conxita Campoy i Martí, Alcaldessa.
Al cap de poc temps n'envien una addenda per modificar el conveni que no es va voler firmar davant les mitges veritat i la GRAN EFICÀCIA que va demostrar l'ACA. Si una addenda no es firma, NO EXISTEIX .
Però ara explicaré EL MISTERI DE LES DECLARACIONS ... Els representants actuals del nostre Ajuntament fan una declaració on manifesten que portaran a l'ACA als tribunals per incompliment del conveni. Ara ja no els hi cal, ja s'han fet la foto i han trobat en l'ACA el complís ideal per no fer-ho i poder donar la culpa a algú.
Després de la declaració de demanda, demanen una visita (segons ells mateixos manifesten) on els diuen qui és el culpable del SEU INCOMPLIMENT, ja que L'ACA no ho té planificat i no podrà ser fins al 2021. És curiós que alguns dels que ara demanen, en el seu moment fossin els que es manifestessin i fessin perdre 4 anys que eren d'or tant per l'economia, com per la predisposició que hi havia, tenint una culpable, marxen tan contents ... Doncs mireu senyors de l'ACA i sobretot al seu director; Si no ho teniu planificat REPLANIFIQUEU, que per això hi sou.
Publico també l'última pàgina del conveni SIGNAT on diu:
"Tram 0 Import del projecte 2.403.139,30 € pendent, però té el projecte fet. Tram 1, Executat que respon al primer tram del Bon Pastor. Tram 2 C/ Carme/ Passada, executat. Tram de Can Feliciano import 709.570,60 € avui executat i a falta d'urbanització. Pont del C/ Riera, import 902.765,77 € Falta executar el projecta redactat. Tram Llei de Barris vital per obrir el vial i poder descongestionar la circulació d'una part importat de la població (C/ Besòs), PENDENT de projecte. Tram del Parc F. Macià / Avda. Costa Brava, Pendent de projecte.
AQUEST ÉS EL CONVENI, AQUEST ÉS EL COMPROMÍS, NOMÉS CAL VOLUNTAT PER EXECUTAR-LO”.
Una servidora va deixar l'alcaldia l’any 2015, però el que no ha fet, és deixar d'estimar Malgrat i lluitar en i per la seva millora. Per això, encara que avui governin altres, jo us demano que contempleu una modificació en la vostra planificació i que torni a tenir prioritat allò que ja la tenia i que mai l'havia d'haver perdut.
Adjunto un mapa amb el recorregut de la riera en el seu pas per Malgrat de Mar .
Malgrat s'ho mereix i vosaltres, ens ho deveu.
Us saluda atentament i us fa memòria,
Conxita Campoy i Martí.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"