A l'atenció de la Il·lustríssima Sra. Alcaldessa de l'Ajuntament de Malgrat de Mar,


Vist que a la façana del nostre Ajuntament, a l'espai dedicat a les banderes institucionals, oneja la bandera estelada al costat de la resta de banderes.


Vist que, en compliment de la Llei 39/1981, de 28 d'octubre, no està prevista la utilització de la bandera estelada en edificis públics, així com a l'article 8 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya tampoc s'esmenta la bandera estelada com a símbol oficial del nostre país i per tant, aquesta bandera està mancada de reconeixement legal vàlid com a símbol oficial de cap administració pública.


Vista la sentència núm. 242/2016 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on es fa esment de la consideració per part del Tribunal Suprem, de la bandera estelada com a símbol partidista, en tant que aquesta constitueix un símbol de la reivindicació d'una part de la ciutadania representada pels partits polítics d'ideologia independentista.


Des de l'Agrupació de Malgrat de Mar dels Partit dels Socialistes de Catalunya, considerem que l'ús de la bandera estelada al nostre Ajuntament, en tant que es tracta d'un símbol partidista, no resulta representatiu per a la resta dels ciutadans i ciutadanes que no estan alineats amb l'opció independentista. Defensem que l'Ajuntament de Malgrat de Mar vetlli pel compliment de la legalitat vigent, també en relació a l'ús dels símbols i banderes oficials, així com que el nostre consistori actuï, de del punt de vista institucional, amb neutralitat i respecte.


Creiem que les institucions públiques no s'han de fer servir de forma partidista i han de vetllar pel respecte a la convivència i a la diversitat d'ideologies, envers el conjunt dels ciutadans i ciutadanes.


Per tot l'exposat, sol·licitem:


* Que es procedeixi a la retirada de la bandera estelada dels espais municipals visibles de l'Ajuntament de Malgrat de Mar.







PSC Malgrat de Mar, 6 d'abril de 2017

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"