ESCRIT DE L´AGRUPACIÓ PSC MALGRAT DE MAR EN RELACIÓ AMB LA VOTACIÓ I APROVACIÓ DE LA MOCIÓ "CRIDA PER LA IGUALTAT MUNICIPAL" PRESENTADA DURANT EL DARRER PLE DE L'AJUNTAMENT CORRESPONENT A AQUEST MES DE GENER

Sembla que no agrada que el Grup Polític Municipal Socialista (GPMS), encara que estigui governant, presenti mocions i sobretot socials i/o que afecten la vida i benestar de les persones (però sí que als plenaris de l'ajuntament, alguns grups polítics de l'oposició van amb mocions estrictament de caràcter polític i monotemàtiques sobre el "Procés" i relacionades amb la qüestió independentista).

En el darrer Ple de l'Ajuntament corresponent a aquest mes de gener es va posar a votació la moció del GPM del PSC Malgrat de Mar: "Crida per la igualtat al món municipal".

L'objectiu principal d'aquesta moció passa per la necessitat de fer front als greus problemes socials i econòmics que actualment continuen patint una part molt important de la ciutadania, a través de tot un seguit de polítiques municipals de caire social i econòmic les quals, tanmateix, requereixen d'un finançament just i un model competencial adequat que, solsament, poden proporcionar les administracions amb responsabilitats al respecte (Govern de la Generalitat de Catalunya i Govern espanyol) per tal que hi resultin efectives.

Tot i que la moció es va poder aprovar mercès al vot favorable dels partits que conformen l'equip de govern (PSC i JxM), lamentem els vots en contra de bona part dels grups polítics de l'oposició (CDC, ERC i CUP) cap a una moció social que l'únic que demana és la reivindicació i la petició del compliment de totes aquestes competències amb la disposició que els hi toca a aquestes administracions anteriorment esmentades i amb l'objecte de respondre a les necessitats dels ajuntaments i de facilitar els recursos necessaris per tal de fer front a tota aquesta problemàtica d'emergència social avui, malauradament, encara tant vigent.

En aquest sentit, el PSC Malgrat de Mar lamenta l'actitud obstruccionista d'aquests grups polítics que hi van votar en contra de la mateixa, ja que considerem que, amb el seu vot, l'únic que estan aconseguint és perjudicar a molts malgratencs i malgratenques els quals es podrien beneficiar d'una atenció i d'un suport integral més efectiu i complet, si el nostre ajuntament pogués disposar de tots aquests recursos i competències.

Deplorem, tanmateix, els arguments tant pobres i febles utilitzats per tots aquests grups polítics municipals alhora de justificar el seu vot en contra. Defensar els interessos de Malgrat és vetllar pels interessos de cadascun dels seus ciutadans i ciutadanes i, per tant, de la seva administració més propera, l'Ajuntament, encarregada de proporcionar-los i que, a l´igual que molts altres ajuntaments, no oblidem, ha estat l'únic que realment ha donat la cara enfront la crisi a diferència de l'actitud inhibicionista que el Govern de la Generalitat ha anat mantenint des de l'inici de la mateixa, no fent-se càrrec del cost de les seves pròpies competències (sovint ha estat el mateix Ajuntament de Malgrat l'encarregat de fer front a certes despeses competencials que no li eren pròpies) i, tanmateix, devent diners a ajuntaments com el nostre (però lo pitjor de tot, sense reconèixer el deute). 

En definitiva, la demagògia i el discurs buit d'alguns partits municipals en els plens i especialment en el de Malgrat, fan que es vegi tot allò que realment importa als uns i als altres.

Els socialistes sempre hem demostrat que el que realment ens importa és Malgrat i la seva gent. Sempre lluitarem pel benestar social i econòmic de les persones, i per la millora i manteniment del nostre poble. Farem el que calgui per aconseguir-ho, encara que cada mes haguem d´entrar mocions de caràcter social perquè les altres administracions ens escoltin i vagin per feina. 

Nosaltres hem anat per feina al llarg de tots aquests anys i en continuarem anant, perquè creiem en la dignitat de les persones i perquè la justícia social sempre ha format i continuarà formant part del nostre ADN! 

Gràcies.

AGRUPACIÓ PSC MALGRAT DE MAR
19/01/2016

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"