DISCURS DE JOAN MERCADER CARBÓ, PORTAVEU DEL GPM SOCIALISTA I ALCALDE DE MALGRAT DE MAR, DURANT EL DINAR DE GERMANOR DE L'AGRUPACIÓ DEL PSC-JSC MALGRAT DE MAR

Moltes gràcies a tots i a totes per, un any més, acompanyar-nos al tradicional dinar que fem la família socialista amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. 

En el dinar d’enguany, som més que l’any passat. També hem augmentat en nombre de militants i hem incorporat gent jove al Partit, per tant, cada cop som més. Vull agrair als nous militants el pas endavant que han fet i als militants més veterans per continuar amb nosaltres.

Encara que els mitjans publics catalans només informin d’una banda, nosaltres avui som més que abans, ho vam demostrar amb els resultats de les eleccions municipals augmentant de vots i ho hem de demostrar a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre.

Per què hem de votar al PSC a les properes eleccions? Us vull donar algunes raons:

Tal i com va dir Miquel Iceta, si Junts pel Sí no volen en Mas com a cap de llista, ni surt als cartells electorals i l’amaguen al número 4, perquè l’hem de voler els ciutadants com a president? 
Miquel Iceta no s’amaga, diu les coses clares i en els moments actuals necessitem un líder que doni la cara.

El PP a Madrid amb la seva postura immobilista i CIU a Catalunya amb l'èpica han estat incapaços de dialogar i arribar acords per a millorar la situació de Catalunya.

Necessitem un govern socialista a Catalunya i a Espanya per arribar a pactes, sortir de l’embolic on ens han ficat, dotar de més recursos a Catalunya i negociar un nou pacte federal.

Perquè necessitem un govern a la Generalitat que prioritzi la justicia social. En 4 anys hem retrocedit una dècada en inversió social: accés a serveis públics més difícil, s’estan cronificant ajuts puntuals de lloguer, de subministraments bàsics, d’alimentació, ajuts de menjador, de material escolar. El poc finançament destinat a això, fa que les administracions locals estiguem a primera línea i hi hagi un risc molt elevat de fragmentació social. 

La diferència entre la classe alta i la mitjana-baixa ha crescut, des de 2011, a un ritme més accelerat a Catalunya que a la resta d’Espanya i al conjunt d’Europa.

Necessitem un govern que creii ocupació i evitar que els joves marxin del nostre país. Actualment els joves de 15 a 34 anys que han passat a residir a l’estranger ha augmentat un 71% des del 2009. Hi ha 500.000 persones aturades sense cap prestació. La taxa d’atur juvenil és del 45% i han reduit un 38% el pressupost del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Necessitem un govern que prioritzi l’educació pública i de qualitat. Actualment, Catalunya és la 14ª comunitat autónoma que destina més diners del conjunt d’Espanya. Ha reduit beques menjadors, ha suprimit la 6ª hora i eliminat les ajudes per alumnes de la llar d’infants municipals.

Volem un govern que tingui especial protecció de les persones amb discapacitat. Des del 2011, CIU amb el suport d’ERC, és a dir, avui Junts pel Sí, té un deute amb les entitats que treballen amb persones amb discapacitat que supera els 82 M d’euros. Han fet retallades en subvencions de suport a les persones amb discapacitat i han desmantellat la Llei de Dependència.

Necessitem un altre cop un govern socialista que va impulsar la universialització de la sanitat pública. Amb Mas al capdavant, 1.408M euros de retallades al Departament de Salut. 4 anys perduts amb el mateix nivell de llista d’espera que el 2010. En un any, van pujar el 45% de llista d’espera. Han rebaixat les retribucions amb una mitjana d’un 20% als professionals del sector sanitari.

Necessitem un govern que torni a recolzar als ajuntaments: actualment, la Generalitat deu més de 1.200 M d’euros a les administracions locals, a l’Ajuntament de Malgrat 2 M d’euros. No ha desenvolupat la llei d’hisendes locals ni la llei de governs locals i han reduit un 43% les partides pressupostàries destinades a l’administració local (subvencions, fons de cooperació local, escoles bressol…).

Volem un govern socialista que governi per a tothom i torni a posar seny i recuperi el rigor, el respecte i la imparcialitat que han de tenir les institucions i no convertir-les amb partidistes, vulnerant l’objectivitat.

Volem un govern seriós que cumpleixi una legislatura de 4 anys, com els països normals, ja que en els últims anys hem tingut varies eleccions anticipades…

I, per finalitzar, no volem un govern on negen casos de corrupció: ni cas Palau, ni cas ITV, ni cas Adigsa, ni cas Pujol…

Per tant, tenim un sac de raons, per a dir a tothom, perquè volem que hi hagi un govern socialista, perquè hem de votar el PSC el proper 27 de setembre. Que no us enganyin, no votem ni si ni no, votem representants al Parlament de Catalunya, votem en unes eleccions autonòmiques i no plebiscitàries i votem el proper govern de Catalunya. La gent que voti a Junts pel Sí, en el fons, està votant a Mas de president i la continuitat d’aquestes polítiques. Això és el que volem? Jo tinc clar que no. 

I ara és el moment que hem de demostrar que els socialistes som molts anant a votar el proper 27 de setembre! Perquè la gent treballadora, la gent que ho està més malament ens necessita. Votem als socialistes, recuperem el temps perdut i donem sortida aquest lio on ens han ficat.


Visca els socialistes!
Visca Malgrat i Visca Catalunya!

Joan Mercader Carbó
(11-09-2015)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"