XERRADA-COL.LOQUI "L'AFECTACIÓ DE LA REFORMA DE LES PENSIONS" AMB L’ISABEL LÓPEZ I CHAMOSA


El passat divendres, 17 de gener, l'agrupació del PSC Malgrat de Mar, en col.laboració amb l'Ajuntament de Malgrat, va organitzar al Centre Cívic un acte sobre l'afectació de la darrera reforma de les pensions del PP; l'acte va anar a càrrec de l'Isabel López i Chamosa, diputada del PSC al Congrès dels Diputats de Madrid.

Segons l'Isabel López, aquesta nova reforma acabarà restant poder adquisitiu a bona part dels nostres pensionistes com a conseqüència, precísament, de l'eliminació del factor de revalorització en base a l'IPC, vigent fins al moment, i la seva corresponent substitució per un nou factor de sostenibilitat que preveu un límit d'increment màxim del 0,25%.

El PP ha anat justificant la seva reforma de les pensions a través del mantra, segons el qual el nostre sistema de pensions és deficitari perquè té un problema de despessa. Davant d'aixó, la diputada socialista va afirmar que no es tractava tant d'un problema de despessa sinó d'ingressos com a conseqüència del gran nombre d’aturats que hi ha actualment el nostre país. Segons aquesta, el PSC-PSOE ja va presentar en el Congrès dels Diputats, en el seu monent, dues propostes alternatives de millora dels ingressos fonamentades, primerament, en l'augment d'un a dos punts dels impostos del PIB destinats a pensions i, segon, del pagament de les pensions de viudetat, que actualment representen tres punts del PIB, a través dels impostos i no pas de les cotitzacions socials. Mesures que d'haver-se pres, ens va recordar l'Isabel, haurien evitat l'adopció d'aquest nou factor de sostenibilitat tant contraproduent per al poder adquisitiu dels i de les nostres pensionistes.

Segons la diputada catalana, en el rerefons de tota aquesta reforma hi ha un fort sustrat ideològic que explicaria el tarannà privatitzador d'aquest govern sobre tot allò que és públic. En el cas de les pensions, l'objectiu és, a la llarga, el de consolidar un sistema de pensions mixt on la part pública estigui compensada per una part privada: els plans de pensions. En aquest sentit, no deixa de ser significatiu el fet de que bona part dels membres del comitè d'experts, que s'ha encarregat d'avalar aquesta reforma, siguin persones vinculades amb el món de les finançes. Un símptoma força evident de les polítiques antisocials d'aquest govern.



GRÀCIES A TOTS I A TOTES PER LA VOSTRA ASSISTÈNCIA!








Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"