LA CEOE HA PERDUT EL NORD


La Joventut Socialista de Catalunya mostra el seu absolut desacord i indignació per la proposta de la CEOE de crear una nova modalitat contractual per joves, sense drets, amb sous ínfims i amb alta temporalitat.
Tot i que la CEOE ja hagi intentat matisar la qüestió, i hagi afeblit la cruesa del missatge, no podem oblidar quina continua sent la seva intenció. Les seves propostes des del començament de la crisi han anat en el mateix camí, retallades de drets i rebaixes de sous. Sembla que la patronal vulgui aprofitar l’actual estat de les coses per a rebaixar els costos socials de les empreses i no contribuir a una sortida real i efectiva de l’actual situació econòmica.


Des de la JSC considerem que la proposta és antisocial, per la retallada de garanties laborals i denigrant per tots els joves del país. Tanmateix seria ineficaç, ja que, tal i com ha advertit l’Organització Internacional del Treball, en tots els països en els que s’han aplicat amb anterioritat retallades de drets laborals als joves per a "millorar" la seva entrada al mercat laboral, no tan sols no s’ha retallat el diferencial d’atur juvenil amb el general sinó que, a més, s’ha duplicat en aquest període de crisi.


A tot el mon desenvolupat, els joves som els últims en entrar al mercat laboral en períodes d’expansió i els primers en sortir en èpoques de contracció, degut a la nostra precarietat globalitzada, no podem permetre que es segueixin proposant més retallades dels nostres drets ja de per si escassos.
Per això des de la JSC demanem a la CEOE que efectivament no proposi aquest model contractual i que no retorni a les propostes caduques del passat que ens han portat a tenir un mercat laboral temporal i precari que no ha permès el desenvolupament d’un model de creixement econòmic equilibrat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"