VALORACIÓ DE RESULTATS

Passats els comicis és el moment de fer una valoració dels resultats i fer reflexions. Primer de tot mostrar la nostra satisfacció pels resultats obtinguts a Malgrat de Mar, obtingut de nou pel suport dels votants que hi van anar el passat 7 de juny. A tots ells/elles agraïr la seva confiança mostrada a través de les urnes.
Cal però, reflexionar per la baixa participació de votants a Malgrat de Mar i a tot Catalunya (per sota de l'Estat Espanyol). Aquesta baixa participació ha pogut afavorir probablement també que la dreta espanyola hagi guanyat les eleccions a Espanya i sobretot també a Europa, fet que és desastrós per a les futures polítiques socials que es puguin proposar a Europa. Cal destacar també l'augment considerable de vots en blanc, fet que es pot considerar com efecte pel desencís de l'electorat. La crisis econòmica i el fet que les eleccions del 2004 van ser inmediatament posteriors a una victòria socialista a les Generals, han originat aquest retrocés electoral.

A Malgrat de Mar, la diferència de vots entre el PSC i CiU, és més que substancial (uns 800 vots aproximàdament). Aquesta diferència és equiparable a la quantitat de vots que ha obtingut en total la tercera i/o cuarta força (tot i el desplegament propagandístic per tot el poble). S'observa un traspàs de vots nacionalistes entre les forces polítiques i molt vot socialista que s'ha quedat a casa. Per qué? Cal valorar-ho i treballar-ho a nivell intern.

Cal però fer una anàlisis amb calma dels resultats. Cal diferenciar que es vota i perqué no es vota. Creiem que anem pel bon camí a Malgrat. Altres municipis del Maresme han tingut tombs de resultats respecte les eleccions del 2004. A Malgrat de Mar s'ha mantingut el primer lloc, tot i que ens inquieta l'alta abstenció, que no ens afavoreix. Cal treballar en aquest sentit.
En definitiva el resultat ha sigut satisfactori. La gent continua donant la confiança majoritària a un únic partit (PSC) a nivell local i creiem que amb el treball i l'esforç de la militància podem tornar a encarar el futur pròxim (autonòmiques 2010) amb bons ulls, sense perdre de vista les muncipals del 2011.

Comentaris

no vaig votar ha dit…
Comenceu per fer una campanya de propostes, no d'anar contra el PP i més a Malgrat de Mar que és soci vostre
Anònim ha dit…
Quants vots heu perdut? 400?
Anònim ha dit…
N'hem perdut 400, és correcte, però heu intentat aplicar la Llei d'Ohm en el cas de les Europees? Feu-ho, feu-ho que alguns ploraràn.
PSC (8), CiU (4), PP (3), ERC (2) i ICEUiA (0).
Al loro que no estamos tan mal, eh!!!!!!!!
Anònim ha dit…
Ei és la llei d'HONDT, fes servir millor el wikipedia que el que has escrit és una llei aplicable als circuits d'electricitat.
Anònim ha dit…
Que us empatolle-ho!
Elnombre de vots es tan fàcil com fer un a resta.
Anònim ha dit…
al loro

català si us plau
Anònim ha dit…
cata qué?
heu vist en quin idioma parla el Valentín als policies locals?

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"