Trobada de germans



Aquest pont de primer de maig, Malgrat de Mar a rebut la visita de les delegacions municipals de les seves ciutats agermanades: Incisa (Itàlia), Cardenas (Nicaragua), Moguer (Huelva) i Seynod (França). Aquesta jornada s'esdevé de la celebració dels vint anys d'agermanament entre Malgrat de Mar i Incisa, que va firmar l'aleshores alcalde de Malgrat de Mar Sr.Josep Mora i Girons. La municipalitat de Cardenas (Nicaragua) té nou alcalde el Sr.Àlvaro qui ha aprofitat l'esdeveniment per coneixer Malgrat de Mar en primera persona i els seus regidors. Enguany es celebren els 50 anys de la mort de Zenòbia Camprubí de Jimenez i la delegació de Moguer encapçalada pel seu alcalde han inagurat oficialment les noves instàncies del Fons documental de Zenòbia Camprubí al Centre Cívic de la Immaculada. Seynod després de revalidar l'alcaldia, Madame Camuso a les passades municipals del 9 de març a França a retornat a Malgrat per coneixer els alcaldes dels pobles agermanats amb Malgrat de Mar.

Aquest proper dimecres es celebrarà el Consell de solidaritat Municipal, en el qual hi participarà l'alcalde de Cardenas. L'agermanament de Cardenas amb Malgrat es va originar durant la legislatura on el PSC governava en coalició amb IC-EUiA qui ostentava aleshores la Regidoria de Solidaritat. Aquest agermanament ademés dels llaços culturals és ademés un agermanament solidari del qual Cardenas sempre n'està agraïda de l'ajut que s'està aportant pel seu desenvolupament per part del poble de Malgrat de Mar.

Moguer és un agermanament d'arrels historico-culturals entre Malgrat-Zenòbia-Moguer, indrets on va neixer i morir l'esposa del Nobel de literatura Juan Ramon Jimenez.

Incisa i Seynod són dues ciutats europees que han configurat un punt d'intercanvi entre entitats (culturals, esportives, estudiants,..) de Malgrat i viceversa. Un espai que es veu afavorit per les polítiques que des de la UE s'intenten potenciar d'aquests intercanvis que s'esdevenen entre ciutats europees.

Comentaris

Anònim ha dit…
la regidoria de solidaritat no era compartida amb Lluís Llerinós?

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"