Apretant el cinturó

El passat dijous 8 de maig Henkel Ibérica va anunciar que el 2010 traslladarà la producció que té a la planta de Malgrat de Mar fins a la de Montornés del Vallés. L'empresa multinacional oferirà el trasllat voluntari dels seus treballadors. Les negociacions entre comité d'empresa i empresa es van iniciar ahir dimecres amb temes sobre la taula com ara: el trasllat en bus diari des de Malgrat de Mar, prejubilacions, acords negociats.......etc.

El trasllat forma part d'un pla mundial (Global Excellence) de millora de competivitat que reduirà la plantilla mundial en tres mil persones, estalviant així 150 milions d'euros anuals des de 2011. L'actual planta de Malgrat té limitat el creixament a la zona industrial actual i per això ha decidit traslladar la producció a Montornés del Vallés, recinte molt més gran, amb 450 treballadors actualment i amb més linees de treball.


A la zona industrial de la Pomareda de Malgrat ademés de Henkel Ibérica hi han ubicades altres empreses químiques multinacionals i establertes des de fa molts anys. Una majoria important dels treballadors d'aquestes empreses són gent que actualment viu a Malgrat de Mar i que molts d'ells, en el seu dia, també van deixar el seu lloc de residència per instal.lar-se a Malgrat de Mar.


Malgrat de Mar veu tancar una delegació de les químiques que té en el polígon de la Pomareda. El poble es sustenta de l'activitat econòmica originada del sector serveis, agricultura i també de la indústrial com és aquest el cas.



Comentaris

Anònim ha dit…
aquest Global Excellence no és res mès que volguer fer mes calers a costa de quí calgui.
em pregunto que està fent l'Ajuntament?

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"