DISCURS JOAN MERCADER CARBÓ PLE MOCIÓ DE CENSURA

Bon dia malgratencs/ques,


Avui estic aquí, no perquè la gent de Malgrat m’hagi deixat de fer confiança, sinó per una moció de censura organitzada per 4 partits polítics de tots colors, de ideologies i projectes totalment diferents amb un únic objectiu en comú: el poder i fer fora a un alcalde i a un govern socialista.

Vull recordar que el pacte que vam arribar amb JxM fa un any i mig era fruit d’un pacte que ens demanava la gent del carrer i amb l’objectiu de que governéssin les forces polítiques més votades. El PSC amb 6 regidors i JxM amb 3. Un pacte de govern que donés estabilitat al municipi per tal de desenvolupar projectes clars que es van signar en el pacte de govern que, fa uns dies, JxM va incomplir trencant aquest pacte.

Una moció de censura i un posterior trencament del pacte que ens vam assabentar a través dels mitjans de comunicació.

En aquest any i mig de mandat, tots els expedients i projectes que s’han portat a terme al ple municipal i a la junta de govern local, TOTS han estat aprovats pel qui era el nostre soci de govern: JxM on la seva cap de llista, avui, tota la oposició, la proposen com alcaldessa. 

És curiós que el PSC rebi totes les crítiques i sigui objecte d’una moció de censura, quan tot el que ha fet el PSC ha estat recolzat i votat per JxM. Com per exemple fa 15 dies l’aprovació definitiva del pressupost 2017.

És també curiós, que aquest recolzament i votacions exactament iguals que ha fet JxM juntament amb nosaltres tingui la recompensa per part de la oposició, donant-li l’alcaldia a la Sra Ponsa.

I el que és més interessant d’aquesta història, és que JxM traeixi un pacte signat fa un any i mig i ens recolzi fins fa 15 dies, amb l’únic objectiu d’obtenir l’alcaldia costi el que costi, sense cap ètica ni lleialtat, sense pensar en el municipi, sinó amb els seus propis interessos. I no és la primera vegada que ho fa.

Podran dir moltes coses per intentar justificar el que és injustificable. Nosaltres en aquest any i mig hem obert les juntes de govern local, hem creat la junta de portaveus (lloc de trobada per parlar tots els grups polítics), hem aprovat les ordenances fiscals congelant tots els impostos per 5è any consecutiu, a nivell de gestió econòmica seguim puntualment pagant en una mitjana de 20 dies i any rere any millorem el finançament de l’Ajuntament. Hem doblat les partides pressupostàries de Serveis Socials, hem tirat endavant obres com l’Avinguda Barcelona de 2 milions d’euros, reformes a l’Escola d’Adults, hem firmat un conveni per a millorar la seguretat a l’Avinguda Costa Brava de 400.000 euros amb la Diputació, hem posat en marxa el servei de mediació ciutadana i ja hem començat la revisió del pla de mobilitat. En matèria de seguretat hem seguit reduint els delictes i accidents de trànsit any rere any. I deixem molts projectes en marxa.

Això simplement és una pinzellada de les moltes coses que hem fet i que es poden veure en la web municipal durant aquest any i mig i que publicarem per a demostrar que la gestió de l’Ajuntament ha sigut bona i que hem sigut fidels al programa que ens vam presentar.

És una llàstima que la raó que motiva aquesta moció de censura neixi enverinada, impregnada d’odi i de mentides i, això, és una mala notícia pel nostre municipi. Atura projectes engegats, una bona gestió i un bon fer governant sempre per a tothom i sense diferències. Desitjo que el poble no se’n ressenteixi.

Espero que el temps sigui el jutge del que ha passat avui.


Si avui tira endavant la moció de censura, vull traslladar-vos a tots els malgratencs/ques el meu orgull per haver-vos representat a tots i a totes en cada moment, sense fer diferències. Em sento molt orgullós d’haver sigut el vostre alcalde.

Vull expressar la mesa gratitud als alcaldes i equips de govern que ens han precedit pels valors que ens han transmès com per exemple el de la lleialtat. També a tots els partits polítics que han treballat pel nostre municipi des de la democràcia fins ara amb vocació i esperit de servei. Tenen tot el meu respecte.

També vull agrair la feina que han fet els regidors del meu grup en les seves respectives regidories, el temps i l’esforç que hi han dedicat. Sé que ho han fet el millor possible i s’hi han deixat la salut i la pell per a que els ciutadans rebessin la millor atenció i els millors serveis a través de les seves regidories. Moltes gràcies equip.

Vull agrair la tasca dels treballadors municipals, des de Serveis Municipals fins a la Policia Local per l’ajuda que ens han donat, pel seu treball diari i constant i perquè són el motor de l’Ajuntament de Malgrat. Sense el seu treball, res tiraria endavant.

Gràcies també a les entitats culturals i esportives pel seu voluntariat i el seu dinamisme on a través del seu treball fan que Malgrat estigui ben viu.

Vull agrair als militants, simpatitzants i direcció del PSC pel seu recolzament des del minut 1 tant en els bons moments com els no tant bons i haver-me donat la oportunitat de treballar pel municipi.

I com no podia ser d’altra manera, vull agrair molt especialment tant a les persones que em van votar com aquelles que no em van votar pel seu recolzament constant des del 1r dia i, sobretot, durant aquests dies des de que va saltar la notícia de la moció de censura amb la organització de concentracions i recollida de signatures. Gràcies de tot cor.

Per acabar vull donar gràcies a la meva parella, família i amics que són els que han patit de forma més directa la meva dedicació al servei públic, deixant en segon terme la meva vida personal.

Avui si deixo de ser alcalde, ho faig amb el cap ben alt, siguent coherent, lleial, respectuós i amb la consciència tranquil·la. Havent realitzat el meu rol el millor possible i sempre amb un únic objectiu: governar per a tothom, resecar al màxim la institució que representem, millorar el benestar dels malgratencs/ques, sense interessos personals.

Avui no és un adéu, és un fins aviat.



Moltes gràcies Malgrat.


Joan Mercader Carbó

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"