EL GPM DEL PSC MALGRAT DE MAR DEMANA A LA DIRECCIÓ DE L'ANC MALGRAT QUE NO ENGANYI EL POBLE

EL GPM DEL PSC MALGRAT DEMANA A LA DIRECCIÓ  DE L’ANC MALGRAT QUE NO ENGANYI EL POBLE


Arrel del comunicat publicat per l’ANC Malgrat en el qual acusava a l’equip de govern d’haver incomplert compromisos amb la marxa de torxes celebrada el passat 10 de setembre, des del GPM del PSC volem fer les següents consideracions ja que s’han donat opinions i comentaris per part de membres de l’ANC que no són veritat.

Creiem que és important en aquest cas informar a les persones que aquest fet de la marxa de torxes no és un fet aïllat, sinó que és resultat d’una sèrie d’actes incomplerts per la direcció de l’ANC, dels quals en cap moment va voler fer difusió anteriorment.

Us expliquem el què ha passat només en aquest darrer mes:

13 d’agost al matí a la Platja de Malgrat Centre: l’ANC de Malgrat organitza una clavada de creus contra les declaracions de Fernández Diaz sobre la sanitat catalana. Aquest acte es va dur a terme sense que la direcció de l’ANC hagués demanat permís a l’Ajuntament de Malgrat(cosa que tothom - persona i entitat del municipi- sí n’ha de demanar i després l’Ajuntament ho accepta o no).

 24 d’agost al matí a l’aparcament de l’entrada de Malgrat: l’ANC de Malgrat surt amb cercavila cap a Arenys per a celebrar un acte. La direcció de l’ANC dies anteriors parla amb la Policia i es queda d’acord que no hi ha cap problema per sortir d’allà, es pregunta si necessiten alguna cosa més i diuen que no. Tot correcte.
Quina és la nostra sorpresa? Que també fan una cercavila pels carrer de Malgrat amb 14-15 cotxes sense demanar permís ni informar a la Policia ja que podia tenir una influència en la circulació dins de la població, tot i que se’ls hi va oferir abans si necessitaven alguna cosa més. Un altre incompliment.

El següent acte que organitzaria l’ANC de Malgrat seria la marxa de torxes el dia 10. Una marxa en la que es va pactar amb el Regidor de Cultura que seria una marxa de torxes per a la Diada en el que hissarien la senyera en el moment de cantar l’himne nacional de Catalunya.

Com que en principi és un acte per a tothom i no de caràcter independentista, es va oferir la possibilitat de que sortís en el cartell dels actes de la Diada que fa l’Ajuntament de Malgrat, que és qui ha de garantir que els actes vagin dirigits a tothom.

Un altre cop la nostra sorpresa just al mateix dia que s’anava a imprimir els cartells, veiem que surt una notícia en un mitjà local i també persones relacionades amb l’ANC que anuncien aquesta marxa de torxes per a la Independència i per aconseguir la República Catalana.

Veient els incompliments reiterats tot just en l’últim mes i que això no té res a veure amb el que s’havia pactat, es decideix que l’acte de la marxa de torxes sigui anunciat per l’ANC i no per l’Ajuntament de Malgrat.

A més a més, el dia 10 de setembre durant la marxa de torxes que segons anuncia l’ANC en els seus cartells és per la Diada i que s’hissarà la senyera en el moment de l’himne nacionaltal i com s’havia quedat en un principi amb la Regidoria de Cultura, ens confirmen el que vam veure i que va ser una decisió encertada no incloure-ho al cartell, ja que es va substituir en un primer terme la senyera per l’estelada durant l’himne nacional de Catalunya.

Aquest fet creiem que encara va ser més greu, no perquè intentin enganyar a l’Ajuntament i incompleixin amb permisos com hem vist anteriorment, sinó perquè pròpies persones que van assistir a l’acte ens van comunicar que es van sentir enganyades i sorpreses quan s’havia anunciat per part de l’ANC que era un acte per a la Diada i per a tothom i que s’hissaria la senyera en el moment de l’himne nacional de Catalunya i no l’estelada.

Posteriorment, van hissar la senyera com si no hagués passat res, però des del nostre punt de vista no podíem ser còmplices d’aquest engany que afectava a les persones del municipi i acceptar un incompliment més de molts que en portaven, ni fer veure que no passava res passant un altre engany per alt. És per aquest motiu que es va decidir donar per finalitzat i deixar sense efecte el que es va acordar de deixar la senyera un dia, ja que s’havia incomplert reiteradament l’esperit de l’acte que va vendre l’ANC a l’Ajuntament i a la ciutadania, que era un acte per a tothom.

També som conscients i per això ens dirigim a la direcció de l’ANC Malgrat que és qui té la responsabilitat de demanar els permisos dels actes i complir amb el que s’ha acordat és la direcció i no els participants, ja que molts participants dels actes o voluntaris són desconeixedors d’aquesta dinàmica i d’aquests fets i per això també creiem important explicar-ho. Ens preocuparia especialment que regidors d’ERC que formen part de l’ANC de Malgrat siguin coneixedors d’aquests incompliments de permisos, ja que creiem que haurien de vetllar com a representats polítics de l’Ajuntament que es fessin les coses correctament amb l’exemplaritat que implica ser un càrrec públic.

Com que no hi ha res amagar, tota aquesta explicació, la vam traslladar el passat dijous 15 de setembre a la direcció de l’ANC en una reunió mantinguda amb el Regidor de Cultura i l’Alcalde, en la que també vam demanar per la seva part sinceritat, honradesa i anar de cara, sense camuflar actes independentistes com si no ho fossin. Un cop explicada a ells, és quan ara també ho publiquem.

D’altra banda, des del GPM del PSC Malgrat també ens sorprèn que en el comunicat de l’ANC Malgrat s’ignori que hissessin l’estelada en el moment de l’himne Nacional de Catalunya, quan el que va hissar l’estelada va ser el representant de l’ANC Malgrat i només es parli que van hissar la senyera. Això sí, per diversos perfils de membres de l’ANC i grups de Facebook si que circula aquesta imatge i vídeos que ens corroboren el que ens van traslladar els ciutadans/es.

També volem expressar el nostre disgust en certs comentaris en el Facebook de l’ANC Malgrat de persones que ens diuen “sonats” i “fàstic de botiflers”. Demanaríem que aquests comentaris fossin moderats per la direcció de l’ANC de Malgrat, ja que ens falten el respecte de forma directa.

Per a finalitzar, des del GPM PSC Malgrat sempre hem defensat, defensem i defensarem la senyera que és la bandera que ens representa a tots/es tal i com hem demostrat sempre. El passat dijous 15 de setembre, ho vam tornar a demostrar, quan vam votar a favor de penjar la senyera a la torreta del castell, bandera que ens sentim identificats tots els malgratencs/ques i catalans/es. Perquè encara que es vulgui a vegades amagar, també hi ha catalans que no són independentistes i se’ls ha de respectar, perquè governem per a tothom. Això ho tenim claríssim.


GPM PSC Malgrat de Mar
16/09/16

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"