ESCRIT DEL GPM PSC MALGRAT DE MAR SOBRE LA MOCIÓ EN DEFENSA DE LA MILLORA DE LES CONDICIONS DEL PERSONAL I DEL SERVEI DE LA CORPORACIÓ DE SALUT DEL MARESME I LA SELVA

EL PSC MALGRAT PRESENTA UNA MOCIÓ PER A DONAR VEU A LES MANCANCES DELS TREBALLADORS/ES DE LA CORPORACIÓ SANITÀRIA DEL MARESME I LA SELVA A TRAVÉS DE LES DEMANDES DEL COMITÈ D’EMPRESA DEL MARESME.


En el passat Ple municipal del mes de juny, CDC va presentar una moció sobre la situació de la sanitat del Maresme i La Selva on només feia referencia a la millora de la sanitat a nivell d’infraestructures. Aquestes demandes, eren les mateixes que ja van realitzar i pactar fa 3 mesos una desena d’alcaldes i alcaldesses de la comarca juntament amb la Direcció de la Corporació Sanitària del Maresme i la Selva i que es van traslladar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Des del PSC Malgrat, davant d’aquesta moció teníem dues opcions:

·         La més fàcil: fer com si res, votar a favor de la moció de CDC i ser políticament correctes.

·         La més difícil i treballada: d’una banda, dir la veritat ja que aquesta moció “arriba tard” per part de CDC perquè ja s’havia fet la demanda anteriorment i, d’altra banda, no centrar-nos en què la problemàtica de la sanitat en la nostra comarca és només a nivell d’infraestructures com planteja CDC.


Els que ens coneixeu, com hem fet sempre i farem, ens agrada sempre dir la veritat i optar per la opció més difícil i treballada. I això és el que vam fer, arremangar-nos i treballar, per tal de ser justos i reflexar la realitat als ciutadans/es.

Per això, ens vam reunir amb el Comitè d’Empresa de la Corporació Sanitària del Maresme perquè des del PSC Malgrat, no només creiem que sigui un problema d’infraestructures, sinó que estem convençuts que un dels problemes principals són les condicions laborals del personal i les mancances que tenen.

Des del Comitè d’Empresa, després de demanar que ens aportessin informació, ens van traslladar una sèrie d’esmenes. Aquestes esmenes són les que el PSC juntament amb la CUP, les vam proposar a CDC amb l’objectiu que la moció recollís millores a nivell d’infraestructures i millores a nivell de personal i fer-la més complerta. CDC no va acceptar totes les esmenes (en va suprimir dues i en va matisar vàries) i, per aquest motiu, des del PSC Malgrat vam votar en contra de la moció de CDC, ja que la moció de millorar la sanitat no contemplava el personal (només infraestructures) i aquestes demandes d’infraestructures ja estaven demanades fa 3 mesos. Per això, també el PSC juntament amb la CUP vam presentar una moció d’urgència per a fer les demandes de personal i per a que arribessin a la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Des del PSC Malgrat estem satisfets que, gràcies a aquest treball fet conjuntament amb el Comitè d’Empresa de la Corporació del Maresme, hem aconseguit que no només es focalitzi el problema sanitari de la comarca en les infraestructures, sinó que també es demanin millores de les condicions laborals dels treballadors i de la organització.

Lamentablement, si no haguéssim presentat aquesta moció des del PSC conjuntament amb la CUP, una vegada més, no s’hauria tingut en compte els treballadors/es, ja que ells no havien participat en cap moment a la moció presentada per CDC sobre infraestructures ni se’ls hi havia demanat opinió. Per a nosaltres, és indispensable la seva opinió, ja que gràcies el treball del personal sanitari són els que a dia d’avui, a través de la seva vocació i dedicació, són els que estan salvant i donant la cara per a la sanitat pública, minimitzant els efectes de les retallades que ha patit la sanitat en els darrers anys.
Tal i com deia l’escriptor, Eduardo Galeano: “Libres son quienes crean, no quienes copian, y libres son quienes piensan, no quienes obedecen. Enseñar, es enseñar a dudar”.

I, des del PSC Malgrat, volem seguir fent aquest tipus de política, la de ser lliures, la d’ensenyar, perquè ens agrada fer una política constructiva i crítica, no pas superficial ni passiva ni políticament correcte.

Seguim  endavant Malgrat!



Grup Polític Municipal PSC Malgrat de Mar

14/06/2016


  
Foto: Ple de l'ajuntament corresponent al mes de juny (Ajuntament Malgrat de Mar)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"