CARTA DE MIQUEL ICETA, PRIMER SECRETARI DEL PSC

Benvolguts companys i companyes,

Vull agrair-vos el gran esforç realitzat col·lectivament en les darreres eleccions al Parlament. En un context polític advers a causa del debat sobiranista, després d’haver patit una important crisi interna, i superant les expectatives, el PSC va assolir la confiança de 523.283 ciutadans i ciutadans de Catalunya i és avui el primer partit d’esquerres i el primer partit catalanista no independentista del Parlament de Catalunya. Els nostres 16 diputats i diputades treballaran per fer avançar els plantejaments recollits en el nostre programa electoral (http://www.socialistes.cat/files/Programa_Electoral_27S_CA.pdf).

Junts pel Sí i la CUP han obtingut una clara majoria però han perdut el plebiscit sobre la independència en els termes que ells mateixos havien plantejat. En tot cas, la victòria els habilita per governar però en cap cas a saltar-se la legalitat. La primera iniciativa parlamentària de JpS i la CUP va en direcció contrària a la voluntat majoritària de la ciutadania i pretén situar les institucions catalanes fora de la llei. És per això que la combatrem políticament i jurídicament.

Ahir em vaig referir a aquestes i d’altres qüestions en una conferència que portava per títol El catalanisme social i federal del segle XXI (https://diaridemiqueliceta.wordpress.com/2015/10/29/el-catalanisme-social-i-federal-del-segle-xxi/) que us convido a llegir.

Us interessarà també conèixer la proposta de reforma constitucional del PSOE (http://www2.psoe.es/propuestas/reforma-constitucional/) presentada per Pedro Sánchez dimecres passat a Madrid.

Vull encoratjar-vos a fer pinya al voltant de les nostres idees, a fer créixer el nostre projecte i a enfortir la nostra organització. La màxima prioritat en aquests moments és preparar la campanya de les eleccions generals per fer possible la victòria socialista, única forma de garantir el canvi a Espanya, substituint Mariano Rajoy per Pedro Sánchez com a president del govern.
Compto amb tots i totes vosaltres per aconseguir-ho.

Miquel Iceta i Llorens
Primer secretari del PSC
 
30/10/15

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"