EN RESPOSTA A L'ARTICLE D'EN JOFRE SERRET (CIU), A "SOM-HI", SOBRE EL TEMA BARRAKES


….. i les entitats sobreviuen, també, gràcies els ajuts de les administracions.

Quan fa sis anys vàrem començar a treballar per tirar endavant les barrakes a Malgrat de Mar amb el format actual conjuntament amb l’Associació Barrakes Malgrat (ABM), ja aleshores es va posar a sobre la taula la conveniència o no de permetre la participació dels grups polítics i/o branques juvenils polítiques a l’acte. La majoria de participants, col.laboradors i organitzadors, vèien i veuen adient que es doni prioritat a la participació de Barrakes a les entitats no polítiques del poble que, a diferència dels partits polítics, ja disposen d’una font d’autofinançament ja sigui a nivell local, o bé, de la seva seu nacional.  I és que, en temps de crisi, la supervivència d’aquestes entitats depèn, en part, dels ajuts que poden rebre de les administracions. On a dia d’avui la Generalitat ha tancat l’aixeta a quasibé tothom i on, també, la Diputació de Barcelona va pel mateix camí, només rau l’esperança en l’administració local. No parlo només dels ajuts des de l’Ajuntament si no parlo també de totes aquelles activitats que poden ajudar a fer ingressos atípics a les entitats per a seguir fent activitats propies de cada entitat. Barrakes és una d’aquestes activitats, que organitza l’Ajuntament. És una activitat que atrau a gran quantitat de públic de Malgrat i de fora (6000 persones de públic de mitja) per Festa Major, ajuda a les entitats a fer calaix i promociona la imatge de Malgrat en el circuit musical.

Per tant, la decisió pressa per la Junta de Govern Local (JGL) obeeix de la voluntat de la regidoria i de l’ABM de que la Festa Major tingui unes Barrakes apolítiques, fent que aquestes siguin una activitat purament festiva dins del marc de la Festa Major de Sant Roc.

El Sr.Serret pretèn fer veure en el seu article del número anterior, que la decisió és purament política, i no dic pas que no, ja que és l’equip de govern qui aprova finalment la proposta en la Junta de Govern Local com dèia, però el que no vol reconèixer, és que aquesta decisió prové d’una opinió més amplia com bé deia al principi del meu escrit. M’agradaria creure que el Sr.Serret, vetlla per l’interés general i no pas de la seva branca juvenil, però per les seves paraules, no s’entèn així. Un clar exemple d’aquest interés va ser per exemple, quan fa dos anys JNC va passar per davant d’una entitat esportiva femenina del poble, permetent així que l’entitat esportiva quedés exclosa de la seva participació a Barrakes sense inmutar-se i jugant amb la picaresca de canviar el nom de l’entitat (JNC per Unió de Joves com venien fent) per afavorir el seu barematge d’inclusió a Barrakes.

Abans que es presentés la proposta de les noves bases reguladores a JGL, es va informar i convidar a les dues formacions polítiques a mantenir una entrevista a través de correu electrònic. No es va rebre cap resposta al respecte ni cap interés per reunir-se amb els convocants de l’entrevista. Posteriorment, des de la Regidoria de Joventut es va emplaçar a ambdues formacions a participar a la primera trobada amb totes les entitats que estiguèssin interessades en participar en la nova edició de Barrakes el passat 22 d’abril. Només hi va asssitir-hi el Sr.Serret, on se l’hi van explicar els motius des de l’ABM com per part meva de la decisió pressa.

Queda clar, doncs, que hi ha un interès en buscar la controversia ja que JERC, tot i que no hi participa a Barrakes des de fa dos anys,  ho ha aprofitat el seu GPM-ERC per presentar un recurs de reposició sobre l’acord de Junta de Govern Local, sobre les bases reguladores de Barrakes. Un exemple més, com els dèia, que tant GPM-ERC com el Sr.Serret vetllen pels seus interesos, enlloc de fer-ho per un interès general.

 
Jordi Romero
Regidor de Joventut, Cultura, Arxiu, Solidaritat i Salut pública i Comunitària
Ajuntament de Malgrat de Mar.

Comentaris

Anònim ha dit…
És desencoratjador veure que el Sr. Regidor Romero no ha entès res de res. El fons de la qüestió és constatar que la decisió presa (malgrat que sigui majoritària) representa una evident discriminació a joves de Malgrat. Sr. Romero el seu escrit és d'un cinisme és de manual.

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"