DINAR DE GERMANOR

Enguany, els i les socialistes de Malgrat de Mar hem cel.lebrat el nostre dinar de germanor pel 11 de Setembre a la nostra Agrupació.

Tots els militants, simpatitzants i amics presents al dinar, vam poder gaudir d'una jornada molt especial on el bon ambient i el companyerisme van ser les tòniques predominants.
Després d'haver dinat, es va iniciar el corresponent torn d'intervencions per part d'en Josep Martí, Primer Secretari del PSC de Malgrat Mar, d'una banda, i d'en Joan Mercader, Regidor del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Malgrat de Mar, de l'altra.

La primera intervenció va correr a càrrec del nostre Primer Secretari, qui va centrar el seu discurs en torn a tres grans eixos. En primer lloc, la responsabilitat sobre els veritables culpables de la crisi i, tanmateix, els efectes tan negatius que s'estan derivant de la mateixa sobre bona part de la societat catalana. "La crisis econòmica provocada per l'avarícia del sistema financer, els especuladors i els polítics corruptes, ha colpejat de forma directe a famílies i empreses, posant en risc a una generació sencera".
En segon lloc, els continus atacs de la dreta catalana i espanyola contra l'Estat del Benestar Social i l'autogovern de Catalunya, de manera respectiva: "Els partits de dretes que ostenten el poder, el PP a Espanya i CIU a Catalunya han vist amb aquesta crisi provocada per el capital, l'oportunitat de desfer l'estat autonòmic amb accions centralitzadores uns, i tots dos eliminant l'estat de benestar dels treballadors catalans fent-nos retrocedir mes de 30 anys".
Finalment, en tercer lloc, la defensa del Pacte Fiscal com a model de finançament més just per a Catalunya: "Els catalans i les catalanes hem d'avançar a un projecta real, que defensi l'independència del nostre autogovern, amb la negociació d'un nou model de finançament, d'un nou Pacte Fiscal que ens proporcioni un just equilibri en les balances fiscals".

La segona intervenció va correr a càrrec del Regidor Joan Mercader. La seva intervenció va consistir en un balanç del primer any de legislatura del PSC dins l'Ajuntament. El Regidor Joan Mercader va voler iniciar el seu discurs fent crítica de l'actitut tan intransigent que han mantingut els grups polítics de l'oposició alhora de posicionar-se en contra de dues de les propostes de millora per al poble de Malgrat com eren la urbanització dels Carrers Llibertat i Sant Elm, d'una banda, i la creació d'una nova Oficina de Turisme, de l'altra: "Malauradament, no hi ha cap mena de disposició dels equips de l’oposició per ajudar a l’actual govern a tirar endavant grans projectes de poble, tot el contrari, s’intenta fer un persistent desgast tant a l’alcaldessa com a l’equip de govern per aturar projectes o idees que puguin ser beneficiaris pel poble".
El Regidor Joan Mercader també va assenyalar que, malgrat la crisi, molts altres projectes s'han pogut anar tirant cap endavant:

- "Inauguració del complex esportiu i piscina coberta MES MALGRAT.
- Seguim desenvolupant la Llei de Barris: urbanització dels carrers Llobregat i Canigó.
- Construïm el nou Centre Cívic que estarà enllestit dins d’aquest any.
- Finalització de les obres d’urbanització de la riera en el tram c/Fonlladosa-c/Passada amb zones de joc i passeig pels vianants.
- Urbanització de les places Puntaires, Sant Pere i del Barri Palomeres (Mines de Can Palomeres).
- S’ha ampliat la col·laboració amb Càritas atenent la seva sol·licitud d’ajuda.
- S’han incrementat les tones d’aliments per les famílies malgratenques més necessitades des de Serveis Socials.
- S’han creat nous llocs de treball a través dels Plans d’Ocupació del SOC avançant els diners per part de l’Ajuntament dels sous dels treballadors contractats, i que, a més, encara resten pendents de pagar-nos els anteriors plans per part de la Generalitat.
- Vam ser el primer municipi de la comarca en aprovar el pressupost municipal del 2012, amb augments a les partides de serveis socials, educació i inserció.
- Ja s’ha aprovat la liquidació del pressupost del 2011 i s’han presentat els comptes al Tribunal de comptes, 1r municipi del Maresme i dins del 2,8% dels pobles de 10.000 a 50.000 de tot Espanya.
- El nostre Ajuntament segueix pagant a 30 dies als proveïdors, com creiem que ha de ser, i com a mesura més efectiva de reduir l’impacte de la crisis a les empreses i als seus treballadors.
- Som pioners amb el Pla Director d’Espais Verds (primer municipi de Catalunya en fer-ho) i en el Pla Local de Seguretat, tot això reconegut per la pròpia Diputació de Barcelona i l’actual conseller d’interior Felip Puig.
- Es milloren els serveis a les platges: dutxes, i concessions per activitats aquàtiques.
- Nou punt de Servei d’Orientació Jurídica des de l’Àrea de Serveis a la Persona.
- Posta en marxa de la nova ubicació de l’arxiu municipal.
- Nova zona de seguretat al col·legi Montserrat".
A la cloenda de la seva intervenció, el Regidor Joan Mercader va manifestar la voluntat per part de l'equip de govern de continuar treballant per als interessos del poble de Malgrat, tot i el context de crisi tan difícil que estem patint actualment: "En aquest sentit, nosaltres seguirem centrant-nos amb tot el que tingui a veure amb els interessos i el poble de Malgrat, defensant i reclamant el que la Generalitat avui dia ens dèu (concretament 1,2 milions d’Euros que no reconeixen) i realitzant projectes i centrant tot el nostre esforç per a millorar el vostre benestar i així retornant-vos el que fa un any ens vau dipositar amb el vostre vot: la vostra confiança".

















Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"