L'Estatut via legal per a la plena autonomia

Jornada de participació ciutadana
La consulta d'ahir celebrada a Malgrat de Mar va aconseguir una participació del 13'4% del cens major de 16 anys que podia votar a Malgrat de Mar. Ni la proximitat de les properes eleccions en el Parlament de Catalunya, ni l'incert futur de l'Estatut d'Autonomia, ni la mobilització que es va demanar a les seves bases els partits d'ERC, CiU i IC EUiA, va aconseguir arrossegar més participació ciutadana a un comici no vinculant.
Tot i aquesta dificultat per mobilitzar el vot, la coordinadora nacional ja ha fet públic que el 10 d'abril del 2011 és realitzarà la consulta a la capital catalana, un cop ja s'hagin celebrat les eleccions en el Parlament de Catalunya i sabrem si Artur Mas és o no és el proper President de la Generalitat de Catalunya. Convergència i Unió, va mantenir de nou al marge de les consultes al seu líder Artur Mas, tot i que la postura de CiU sempre ha estat d'acompanyar les votacions, aquests ho han fet de diferent intensitat: el desembre del 2009 van fer un recolzament actiu, el febrer del 2010 van fer un pas enrera per acontentar el seu electorat més conservador i ara han tornat a sortir en primer plà amb els diputats Felip Puig i Oriol Pujol.
En ple bullici de les consultes sobiranistes, Puigcercós va aprofitar per flirtejar amb CiU de cara a les properes eleccions per refer ponts de diàleg amb CiU. Veurem si CiU segueix la petició de Puigcercós de pactar amb aquells que vulguin un pacte on es condicioni la celebració d'una consulta sobiranista a nivell nacional. Puigcercós va ser seduit per CiU, però altra cosa va ser CiU qui hores després els seus dirigents van tirar en cara al dirigent d'ERC que per dos cops han donat la presidència de la Generalitat a un dirigent socialista. Tot i així Felip Puig va admetre que tenia bones vibracions amb ERC, altra cosa era el Sr. Puigcercós a qui desitjava que no hagués canviat d'opinió i si no el temps dirà.
Defensa de l'Estatut
El PSC pretén desenvolupar plenament l'Estatut que els catalans van aprovar l'any 2006 i impulsar el concepte de federalisme reconeixent el caràcter plurinacional, pluricultural i plurilingüístic d'Espanya. El nostre és un projecte clar de nació catalana on hi pot convuire dins de l'Estat espanyol, un projecte pensat per sumar, per construir i per unir. Un projecte adreçat a tothom vingui d'on vingui amb l'objectiu de garantir que el catalanisme sigui el punt de trobada de la immensa majoria.
La consulta que s'ha realitzat a Malgrat de Mar i a la resta de municipis catalans sobre la independència de Catalunya és organitzada per independentistes, mobilitzant a la ciutadania que vol la independència. El grau de participació i els propis resultats de les consultes realitzades fins ara així ho demostren.
El PSC respecta aquestes consultes, així com també els ciutadants i ciutadanes que en formen part. No les incentivem, ni hi participem, però respectem els seus organitzadors i felicitem pel seu treball fet durant aquests dies.
Creièm que els resultats d'aquestes consultes no ha de ser motiu d'apropiació partidista ni extrapolats al conjunt de Catalunya. Per a aquest motiu ja existeixen els resultats dels últims comicis al Parlament de Catalunya.
És una manca de respecte a tots i totes que van anar a votar en el referendum estatutari que passats tres anys el Tribunal Constitucional no s'hagi pronunciat en sentència i critiquem aquells polítics que aporfiten aquest motiu per certificar la mort de la via estatutària.
Des de posicions independentistes hi ha que somia en que separant-se d'Espanya és una dracera per fer-nos més forts. Nosaltres creièm que ens divideix i afebleix com a poble.
Per això ens reafirmem en que res ens ha de distreure i defensem allò que els catalans van decidir democràticament. L'Estatut és plenament constitucional i deixem que el poble parli a les urnes a les properes eleccions al Parlament de Catalunya per saber si vol o no un referendum vinculant.

Comentaris

Anònim ha dit…
Opinió censurada del blog d'ERC i que demano que em sigui publicat aquí en referència al post penjat al blog d'ERC Malgrat:
Benvolgut Sr.Ramir i Cia; no intenteu justificar, allò que no es pot justificar. Vosaltres mateixos reconeixeu que vàreu ser vosaltres qui vàreu passar per davant del domicili de l'alcaldessa i també reconeixeu que vàreu ser vosaltres qui des del carrer vàreu llençar els sis ous a la façana. No va ser l'alcaldessa qui va venir a vosaltres.
Després heu de reconeixer, que home! una mica acollonits esteu, molt probablement perqué les coses no les esteu fent bé i com sempre s'us està escapant de les mans.
Heu de tenir en compte que els vailets quan arriben a casa parlen i expliquen com ha anat a l'escola. Que un fill expliqui al seu pare que la professora l'ha fet sortir de l'aula durant una hora per pintar el terra i un moral en contra del Govern Local, doncs sincerament a un pare no li fa gens de gràcia que el seu fill faci això.
El paper de victimes ja està prou vist. Suficient en tenim amb els polítics per fer-se de victimes de forma habitual i a Malgrat concretament es suficient com per a anar a cada ple a veure com l'interpreten. Especular en que han ratllat al vehicle de la portaveu, pot resultar creible, però ho fa massa descarat sense tenir proves i també és a fer-se la víctima. Lamentable el fet però també és lamentable intentar tirar i insinuant la merda als demés de forma gratuita, poc digne d'un primer secretari.
I finalment que hagi fet aquest comunicat, em sona a que hi ha nerviosisme a dins d'ERC Malgrat, torno a pensar que les coses no s'estàn fent prou bé i molt probablement intentin encendre el ventilador per al.ludir responsabilitats.
Anònim ha dit…
Opinió que s'ha penjat en el blog de la Neus Serra i que és susceptible de ser censurat i que demano si us plau que em sigui publicat aquí per enriquir el debat amb d'altres opinions:
Però vostés creuen que tot el jovent de Malgrat pensa com vostés? Pensen que no tenen criteri propi? La gent que ha passat per l'IES i ara ja treballa, pensen que no s'han adonat del que passava allà? Vostés no creuen que l'equip de Govern no ha estat aguantant massa amb el que han estat fent "ALGUNS" professors, no "TOTS", a dins de les aules i que els alumnes han transmés a casa seva. Pensin una mica i recapacitin. Ja se sap que nerviosos, costa de pensar, però potser hauren d'haver pensat una mica abans de fer les coses.
Anònim ha dit…
Anònim (deus ser la mateixa persona). No entenc els teus comentaris perque en els dos blocs que fas referencia acabo d'anar-hi i estan penjats . Imagino que volies deixar constància dels teus escrits davant el teu partit.
M'ha sabut molt de greu la multa de 900 € que L'Ajuntament ha posat a la plataforma Malgrat Decideix per uns cartells penjats on no tocava. Si penseu amb el cap i el cor sabeu que no és just.
Anònim ha dit…
Novament protagonistes.

http://www.vilaweb.cat/editorial/3724457/dema-ho-veurem.html
Anònim ha dit…
Perqué Malgrat decideix, hauria de ser diferent respecte a la resta de gent de Malgrat de Mar. Perqué és una Plataforma recolzada entre d'altres per tres partits polítics que estàn a l'oposició? Em sembla injust que vulguin ser diferents. Sí van ser avisats i no van fer cas, allà ells i que compleixin com a bons ciutadans que diuen ser.
Anònim ha dit…
El problema dels federalistes catalans és que encara no us adoneu
-suposo que per alguna mena d'interès- que no hi ha federalistes convençuts i valents a la pell de brau.

Entrades populars d'aquest blog

"Arroz con pollo is not Spain"